Egy lépésre a kvótától

Mészáros Eszter párizsi kvótáért lőhet Rióban


Mészáros Eszter bejutott a női légpuska döntőjébe, így kedden a párizsi kvótáért léphet lőállásba a sportlövők Rio de Janeiróban zajló olimpiai kvalifikációs versenyén. A légfegyveres számok utolsó kvalifikációs eseményén a női puskások mezőnyében három magyar, Mészáros mellett Dénes Eszter és Bajos Gitta, azaz az idei győri Európa-bajnokságon ezüst- és bronzérmet nyert magyar csapat tagjai voltak érdekeltek a hétfői alapversenyben.

Közülük egyértelműen Mészáros volt az esélyesebb, aki a győri kontinensviadalon például második helyen jutott döntőbe, majd végül ott a hatodik helyen zárt.

A nemzetközi szövetség honlapja szerint a 102 fős mezőny két csoportban teljesítette a 60 lövéses alapversenyt. Az elsőben Mészáros és Dénes volt érdekelt, közülük előbbi végig kiegyensúlyozottan teljesített és 630,3 körös eredménnyel fejezte be a 60 sorozatot és végül a nyolcadik helyen végzett.

A  keddi döntőbe négy olyan lövő is bekerült, aki nem érintett a kvótaharcban, mindez azt jelenti, hogy Mészáros Eszternek három riválissal kell megküzdenie a versenyszám két párizsi kvótájáért a keddi fináléban, ami közép-európai idő szerint 16 órakor kezdődik.

(Fotó: facebook/Hunshooting)
 

Videók