"Akinek lelke van, az szeret is." - Keleti Ágnes

Az ötszörös olimpiai bajnok tornász Újpest díszpolgára lett.


Keleti Ágnesnek ünnepélyes keretek közt nyújtották át a díszpolgári címért járó emlékérmet.

A világ legidősebb élő olimpiai bajnoka az Újpesti Városháza Dísztermében vehette át a kitüntetést. Az ünnepélyes díjátadón nem csak a tornász lenyűgöző eredményeit sorolták fel, hanem az alkalomra készített portréfilmet is levetítették. 

Keleti ebben a tornához és a zenéhez fűződő viszonyáról és a szüleiről is mesélt. Kiemelte, talán a sport arra volt jó, hogy sokáig éljen, majd nevetve hozzátette az erős lábait is a sportágnak köszönheti. 

Elmondta, hogy mai napig imád beszélgetni és új embereket megismerni, a tornának köszönhetően pedig erre is bőven volt lehetősége. Arról is beszélt szerinte nagyon fontos, hogy az ember olyat csináljon, amit igazán szeret. Végül hozzátette, hogy a kitartását a szüleinek köszönheti. 

"Honnan van kitartásom, azt a szüleimnek köszönhetem. A szülők nagyon jól veltek és sportoltattak. Ők építettek föl. A szülők a gyermek jövője. Az a legfontosabb a világon, hogy szeressen élni, és szeresse azokat, akivel él" - mondta.

"Ha az ember élni akar sportoljon!" - tette hozzá, majd megjegyezte, nem hiszi, hogy ő volt a legjobb tornász.

A még mindig rendkívül jó egészségnek örvendő Keletit szűnni nem akaró tapssal fogadták az összegyűltek, majd sor került a Díszpolgárok könyvének aláírására is.

Képgaléria a díjátadó ünnepségről (Fotók: Szücs Attila TSH fotó):

Borítókép: Sport365/Erdős Géza
Fotók: Szűcs Attila

 

Videók