A kislány, aki hétévesen mindenkit megvert az U11-es versenyen

Hihetetlen, hogy ez a pici lány mennyire tehetséges. Exkluzív interjú.


Egy évvel ezelőtt látogattuk meg először a Fazekas családot, hogy megismerkedjünk Fazekas Péter tizennyolcszoros országos bajnok asztaliteniszező kislányával. A most hét és fél éves Lizett túl van első versenyén, amin rögtön a dobogó tetejére állhatott.

Amikor tavaly találkoztunk, csak ámultunk, milyen ügyesen bánik a csepp kislány az ütővel, micsoda lendülettel adja vissza a labdákat, amiket édesapja adogat neki. Akkor még a saját nappalijukban edzettek napi egy-másfél órát.

Lizi, a ping-pong tündér

Fazekas Lizett hatalmasat fejlődött egy év leforgása alatt. Édesapja, a Magyar Asztalitenisz Szövetség sportigazgatója beszélt kislánya fejlődéséről, valamin...

Egy év alatt azonban nagyon sok idő. A digitális oktatás és a nyári szünet alatt rengeteget tudtak otthon edzésre fordítani és a nyár végén Lizi csatlakozott a High Life Sportegyesület csapatához. A felkészülésben így az édesapa mellett az egyesület egyik edzője, Kriston Dániel is segít.

Lizi az óbudai sportcentrumban már rendszeresen gyakorol a nála néhány évvel idősebb gyerekekkel is, és elindult élete első versenyén. 

"Nekem az volt meglepetés, hogy ezen az első versenyén is úgy játszott, mintha csak edzésen lenne." - mesélte Fazekas Péter - 'Abszolút nem volt benne drukk, meg félelem."

A kislány mindenkit legyőzve megnyerte a Budapesti régiós újonc versenyt U11-es korosztályban. Öt mérkőzésből ötöt megnyert és egy szettet vesztett összesen az első kiemelt lány ellen. Ezzel Fazekas Lizett - aki láthatóan sokkal kisebb a vetélytársainál - jelenleg 22. az országos U11-es ranglistán.

A High Life Sportcentrumban látogattuk meg Lizit. Bár a szótlan kislány helyett édesapja mesélt a közelmúlt sikereiről, azt személyesen is láthattuk, hogy a pingpongasztal mögé állva már nem ilyen félénk a fiatal tehetség.

null

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Fazekas Péter arról is mesélt, hogy bár eléggé pörgős napjaik vannak, és nem könnyű a szervezés, az iskola és edzések után azért egy kis játék is belefér Lizi életébe. A sporttal kapcsolatos dolgokban az édesapa, az iskolai felkészülésben pedig a kislány anyukája vállal nagyobb szerepet.

Mivel a szövetségben a top24-en kívül törölték a ranglista versenyeket, idén már nem tud újabb megmérettetésen indulni Lizett, de jövőre - amikor várhatóan a 9. helyre kerül a korosztály-váltás miatt -, már országos versenyeken is indulni fog.

A High Life Sportegyesület vezetőjével készítettünk exkluzív interjút a klub működéséről, a versenyzők felkészítéséről:

Sport365.hu - Az egykori diszkó helyén ma már pingponglabdák pörögnek

Tihanyi Péter asztaliteniszező két évtizedes kihagyás után, néhány évvel ezelőtt tért vissza az NBI-be újra aktív versenyzőként. A sport azonban ma már a munkát is jelenti az életében, hiszen az Óbudán működő High Life Sportegyesület vezetőjeként is tevékenykedik. - Hosszú idő után álltál újra néhány évvel ezelőtt versenyen pingpongasztalhoz.

Borítókép: Facebook/Fazekas Péter

Videó: Sávoly Boglárka

Videók