Usain Bolt nem fél, hogy megdöntik a világcsúcsait

Azt azonban elárulta, hogy 200 méteren szerinte hamarabb veszti el a rekordját.


 Usain Bolt nyolcszoros olimpiai és tizenegyszeres világbajnok sprinter, valamint a 100 és a 200 méteres síkfutás világcsúcstartója szerint a rövidebb táv rekordja fog később megdőlni.

A Nemzetközi Atlétikai Szövetség (WA) honlapjának beszámolója szerint a 37 éves jamaicai atléta ugyan 2017-ben visszavonult és szerinte elsősorban az érmek számítanak, még mindig jó érzéssel tölti el, hogy ő a világ leggyorsabb embere, mivel 100 méteren 9.58 másodperccel, 200-on pedig 19.19-cel tartja a világcsúcsot. Bolt arra a kérdésre, hogy szerinte melyik rekord fog előbb megdőlni, viccesen azt felelte: "nem aggódom egyikért sem", végül azonban elárulta, szerinte a rövidebb távút nehezebb lesz megdönteni.

"Tényleg nem tudom, de szerintem százon nehezebb lesz megdönteni, mivel az gyorsabb, és egy apró hibával már biztosan nem lehet teljesíteni" - mondta. Hozzátette, ez egy sokkal technikásabb szám és 2007-ben már a berlini döntője előtt tudta, hogy világcsúcsot fog dönteni, mivel az egész szezonban kiemelkedően teljesített.

A félkörös távon legutóbb az idei budapesti vb-n triplázó Noah Lyles tudta megközelíteni Bolt rekordját, az amerikai sprinter tavaly Eugene-ben 19.31 másodperces országos csúcsot futott, amely minden idők harmadik legjobbja 200-on.

Fotó: Tom Jenkins/Getty Images

Videók