Újabb sztár részvétele várható a Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon

A világranglistát vezető Orlando Ortega is Székesfehérvárra érkezik a szervezők szerdai híre szerint.


Újabb sztár indulása emelheti a verseny csúcsszámává a 110 méteres gátfutást a jövő szerdai Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíjon: a világranglistát vezető Orlando Ortega is Székesfehérvárra érkezik a szervezők szerdai híre szerint.

A riói olimpiai ezüstérmese - akinek legjobbja 12.94 mp - kubai születésű, de 2016 óta spanyol színekben áll rajthoz. Tizenkét Gyémánt Liga-versenyt nyert meg és hatszor győzött hazája bajnokságán.

Már korábban visszaigazolta részvételi szándékát a szám ifjú világbajnoka, a 22 éves Grant Holloway (12.98 mp) és a 2018-as Eb-n első, a tavalyi vb-n bronzérmes Pascal Martinot-Lagarde (12.95 mp).

Magyar részről pedig a vb-harmadik, Eb-második Baji Balázs (13.15 mp), illetve a friss magyar bajnok Szűcs Valdó (13.41 mp) is ott lesz.


Meghívót kapott az aktuális világranglistán tizedik amerikai Freddie Crittenden (13.17 mp), az Afrika-bajnok dél-afrikai Antonio Alkana (13.11 mp), a francia Wilhem Belocian (13.25 mp) és az amerikai Aaron Mallet (13.37 mp) is.

Borítókép: Christian Petersen/Getty Images
 

Videók