"Sajnálom, hogy ez a helyzet csapattársaim érmébe került"

A sportdöntőbíróság helybenhagyta Chijindu Ujah doppingvétségét.


A brit férfi váltót megfosztották a tokiói olimpián tavaly nyáron 4x100 méteren szerzett ezüstérmétől, miután a nemzetközi Sportdöntőbíróság (CAS) pénteken helybenhagyta a sprinter Chijindu Ujah doppingvétségét.

A vétkes a brit szövetség közleményében azt mondta: szomorúan fogadja a CAS döntését, majd bocsánatot kért csapattársaitól, családtagjaiktól és az őket támogatóktól.

"Sajnálom, hogy ez a helyzet csapattársaim érmébe került, amiért pedig olyan hosszú ideig nagyon keményen dolgoztak" - nyilatkozta. Hozzátette: a tiltott szer szennyezett táplálékkiegészítővel, tudtán kívül került a szervezetébe.

Ujah és társai Zharnel Hughes, Richard Kilty és Nethaneel Mitchell-Blake az olasz váltó mögött végeztek a második helyen. A CAS döntése értelmében a harmadik helyezett kanadaiak kapják meg az ezüstérmet, míg Kína bronzérmesként zár.

A váltóversenyt augusztus 6-án rendezték, Ujah versenyzési engedélyét már hat nappal később felfüggesztették a doppingellenes szabályok megsértésének gyanúja miatt.

Borítókép: Facebook.com/ Chijindu Ujah 

Videók