Pars Krisztián újabb műtéte után a visszatérésen dolgozik

Abban az esetben, ha januárban jól reagál a lába a terhelésre, a jövő évi párizsi olimpiát is megcélozza.


"Friss helyreállító műtéten estem át négy hete. A 2022 októberében elvégzett lábműtét nem sikerült, és ezt újra kellett műteni." - nyilatkozta Pars.

"Ha egy kicsit előbb kapunk észhez, vagy ha előbb mondanak valamit arról, hogy ez nem sikerült jól, akkor újra megműttettem volna és akkor talán a világbajnokságon is részt tudtam volna venni" - mondta a Kossuth Rádiónak a 2012-es londoni olimpia bajnoka, majd hozzátette, nagyon megviselte, hogy nem tudott hazai pályán dobókörbe állni a vb-n.

A 41 éves atlétát talpsérülése már régóta hátráltatja, és korábban két orvostól is olyan visszajelzést kapott, hogy lába már nem lesz a régi és ezzel a fájdalommal együtt kell élnie. Új orvosa szerint egy csontkinövés okozta a problémát, amit műtéti úton el is távolított, így Pars úgy döntött, hogy ha sikeresen zárul a rehabilitáció, akkor szeretne felkészülni a jövő évi párizsi ötkarikás játékokra.

"Mindenki engem tart hibásnak, hogy miért nem hagyom abba, és miért nem mondom ki a végét. Egyrészt azért, mert nem szeretném így abbahagyni, másrészt tavaly rossz lábbal is 72 méter körül voltam februárban, de sajnos olyan rossz volt a lábam, hogy nem tudtam felfejlődni a helyzethez" - hangsúlyozta.

A kétszeres Európa-bajnok azt is megemlítette, hogy jelenleg nincs klubja és olyan edzőt vagy segítőt keres, aki kizárólag vele foglalkozik, mivel akkor képes lehet újra 75-76 méter körül teljesíteni.

Borítókép: Bodnár Boglárka/MTI

Videók