Megdöntötték Usain Bolt 22 éves világcsúcsát!

Egy jamaicai reménység vetett véget az egyeduralomnak.


Usain Bolt egyik régóta fennálló rekordját egy 16 éves jamaicai csodagyerek múlta felül, és az erről készült felvételek egészen hihetetlenek.

Nickecoy Bramwell, a kingstoni Calabar High School tanulója március 30-án futotta a történelmi teljesítményt, amikor az 51. Carifta Games-en megdöntötte Bolt rekordját a 400 méteres síkfutás U17-es korosztályában.

Bolt 47,33 másodperces ideje 22 évig állt, de Bramwell 47,26 másodperces idejével megjavította azt, és ezzel aranyérmet és új világrekordot szerzett ebben a korkategóriában.

A tinédzser versenytársai között volt a grenadai Kemron Mathlyn, aki 47,96 másodperces idővel a második helyet szerezte meg, míg a bahamai Eagan Neely 48,16 másodperces idővel lett harmadik.

A rekordot jelentő teljesítmény csak még lenyűgözőbbé válik, ha figyelembe vesszük Bramwell verseny előtti állapotát. Több sérüléssel is küzdött, többek között egy folyamatos combizomsérüléssel.

Az ISSA/Grace Kennedy fiú és lány atlétikai versenyen nyújtott gyenge teljesítménye után aggályok merültek fel azzal kapcsolatban, hogy egyáltalán készen áll-e a Carifta Játékokra, nemhogy aranyérmet nyerjen, és közben megdöntse a világrekordot.

"Csodálatos érzés a tudatában lenni, hogy végre megdöntöttem egy ekkora rekordot. Tavaly nyár óta szemeztem vele, szóval nagyszerű érzés, hogy idejöhettem és elérhettem. Csak eltereltem a gondolataimat a sérülésről, és a rekordra koncentráltam. Ez minden. Ilyen egyszerű." – mondta a fiatal futó a verseny után.

Fotó: Getty Images

Videók