Gyurátz Réka új egyéni csúcsban bízik a Budapesti Atlétikai Világbajnokságon

A hazai atléták augusztus eleje óta már a jövő szombaton kezdődő világbajnokság helyszínén, a Nemzeti Atlétikai Központ versenystadionjában is gyakorolhatnak, és hétfőn délelőtt a sajtó számára is nyilvános tréninget tartottak az arénában, ahol a kalapácsvetők, illetve a 400 méteres síkfutók és gátasok edzettek.


A létesítmény már szinte teljesen kész a rajtra, láthatóan csak kisebb simítások hiányoznak, amin az edzés alatt is dolgoztak. A stadionban például a lelátókat és a rúdugró nekifutót takarította a személyzet, miközben a füves pálya másik oldalán Gyurátz Réka, Halász Bence, Rába Dániel és Varga Donát váltotta egymást a dobókörben.

A dobókörnél folyamatosan szólt a zene, a szombathelyi különítmény tagjainak dobásait, mozgását pedig a Dobó SE edzője, Németh Zsolt a pálya közepéről figyelte, és minden kísérlet után észrevételezte a hibákat.

"Bízom benne, hogy egyre jobb állapotba kerülök. Már minden napnak van értéke és minden nap számít" - nyilatkozott a dobóedzés végén Gyurátz Réka. - "Bizakodom, mert minden jel úgy érzem arra utal, hogy egyre jobb állapotba kerülök és ezt meg is tudom majd mutatni a vb-n."

A 27 éves, tavaly Eb-hetedik sportolónak elmondta, a szezon eddig nem teljesen úgy alakult, ahogy tervezte, még nem sikerült 70 méter fölé kerülnie (idei legjobb: 69,66 méter), de reményei szerint a vb-ig minden problémán átlendül majd.

"Amikor elkezdtük erre az évre az alapozást, azt gondoltam, hogy mostanra előrébb fogok tartani, ám ez nem így alakult, de nem baj, szeretek küzdeni. A problémát nem sérülés okozta, hanem technikai hibák, amiknek a kijavítása folyamatban van" - hangsúlyozta Gyurátz Réka.

A futókörön a 400 méteres síkfutók edzettek, majd a gátasok következtek. A gáton országos csúcstartó és biztosan vb-induló Molnár Janka az MTI-nek elárulta, hogy már túltette magát a júliusi betegségén, mely az országos bajnokságon, majd az U23-as Európa-bajnokságon nyújtott teljesítményére is rányomta a bélyegét. Mostanra viszont már teljesen visszanyerte az erejét és a vb-n új egyéni csúcsot vár magától (legjobbja: 56.03 másodperc).

"Azt gondolom, egy új egyéni csúccsal tovább lehet majd jutni az előfutamból az elődöntőbe. A célom mindenképpen az, hogy az időm 55-tel kezdődjön, aztán majd meglátjuk" - jegyezte meg a TSC-Geotech futója.

A vb-t augusztus 19. és 27. között rendezik a Nemzeti Atlétikai Központban, az utcai futó- és gyalogló versenyeknek a Hősök tere ad otthont.

Borítókép: MTI / Szigetváry Zsolt

Videók