Fürjes Balázs Nemzetközi Fair Play-díjra jelölte az atlétikai vb önkénteseit

Sebastian Coe-val egyetértésben, a Budapest 2023 Atlétikai Világbajnokság szervezőbizottsága társelnökeként ma Nemzetközi Fair Play-díjra jelöltem a vb önkénteseit - írta Fürjes Balázs hétfőn közösségi oldalán.


A társelnök a Facebookon közölte: "a világbajnokság 2500 önkéntese Magyarország legszebb arcát mutatta vendégeinknek és a magyar közönségnek. Szívvel-lélekkel dolgoztak és hihetetlenül profik voltak. Bárki bármit kérdezett vagy kért, két kifejezés biztosan hiányzott a szótárukból: egyszer sem ejtették ki, hogy lehetetlen vagy hogy nem tudom."

Hozzátette, az önkéntesek mindig frissek, segítőkészek, barátságosak voltak, minden helyzetben a megoldást keresték és mindig meg is találták.

A társelnök kifejtette: kilenc napon át ők voltak Magyarország vezető diplomatái, 2500 magyar nagykövet, akik kiválóan képviselték az országot.

"Hála és köszönet nekik! Már egyeztettem Kamuti Jenővel, a Nemzetközi Fair Play Bizottság magyar elnökével, ő jó esélyt lát arra, hogy jelölésem célba érjen és a budapesti vb önkéntesei Nemzetközi Fair Play-díjban részesüljenek" - írta Fürjes Balázs.

Borítókép: Zsigmond László Hungary (Aips Mem)

Videók