Fedett pályás atlétikai vb: Szűcs Szabina egy kísérlettel zárta a távolugrást

Szűcs Szabina mindössze egy ugrást vállalt az ötpróba utolsó előtti számában, a távolugrásban a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokság nyitónapján.


A BHSE 22 éves atlétája 8.65 másodperces eredménnyel mutatkozott be 60 méter gáton, amellyel 984 pontot gyűjtött, majd magasugrásban 1,64 méterrel 783 pontot szerzett. A délelőtti programot a súlylökéssel zárta, amelyben 12,25 métert dobott, ami további 678 pontot jelentett a számára.

Az U20-as világbajnoki bronzérmes többpróbázó a távolugrásban 6,06 métert ugrott első próbálkozásra, ezzel versenyben maradt, de sarokfájdalma miatt kísérletezett többet.
Szűcs összetettben 3313 ponttal a tizedik helyen várja a 800 méteres síkfutást, amelyre 21.30-kor kerül sor.

A horvát Jana Koscak a magasugrás előtt, míg az utánpótlás korosztályokban négyszeres Európa-bajnok spanyol María Vicente a magasugrás közben szállt ki a versenyből sérülés miatt.
Az esti program kezdete előtt Sebastian Coe, a nemzetközi szövetség elnöke a sportág idén elhunyt kiemelkedő alakjaira emlékezve nyitotta meg hivatalosan a glasgow-i világbajnokságot.

Az utóbbi két hónapban elhunyt a maraton futás kenyai világcsúcstartója, Kelvin Kiptum, és ruandai edzője, Gervais Hakizimana, valamint a szintén kenyai négyszeres világcsúcstartó Henry Rono és a rúdugrás 2015-ös amerikai világbajnoka, Shawn Barber is.

Borítókép: Szűcs Szabina ötpróbázó a női távolugrás versenyszámban a glasgow-i fedett pályás atlétikai világbajnokságon 2024. március 1-jén. MTI/Koszticsák Szilárd

Videók