Egy gyermek gyógyulásáért árverezte el olimpiai érmét a rákból felépült atléta

Jó célt szeretett volna szolgálni sikerével.


A lengyel gerelyhajító, Maria Andrejczyk elárverezte a tokiói olimpiai játékokon szerzett ezüstérmét, hogy támogatni tudja egy kisfiú szívműtétjét.

A 25 éves atléta 64,61 méteres eredményével a kínai Liu Shiying és az ausztrál Kelsey-Lee Barber közt végzett, ezzel megjavítva riói negyedik helyét. Andrejczyk számos akadályt leküzdött az idei olimpiára vezető úton.

A 2016-os ötkarikás játékok után egy makacs vállsérülés nehezítette meg a dolgát, majd csontrákkal diagnosztizálták. A lengyel gerelyhajító felépülése után, 2019-ben tért vissza a pályára.

A sportoló mindenképp jó célt szeretett volna szolgálni mostani sikerével. Közösségi oldala szerint úgy döntött, hogy elárverezi az érmét, hogy hozzájáruljon egy szívbeteg kisgyerek gyógyulásához. Miłoszek Małysát egy nagyon súlyos és ritka szívbetegséggel diagnosztizálták. Családja annak érdekében, hogy ki tudják fizetni a számára szükséges életmentő szívműtétet, adománygyűjtést indított.

Ehhez csatlakozott a lengyel atléta is. A gyermek részére 280 000 fontot szerettek volna összegyűjteni, Andrejczyk pedig úgy számolt, hogy ennek az összegnek a felét ő biztosítja. Az aukció nyertese a lengyel Zabka kisbolt lett.

A nyertes képviselője végül úgy döntött díjazza a sportoló gyönyörű és rendkívül nemes gesztusát” és nem tart igényt az ezüstéremre.

Forrás: givemesport.com

Borítókép: Matthias Hangst/Getty Images

Videók