Az Inter Miami hiába vetette be ezúttal az összes nagyágyúját a MLS aktuális játéknapján, még csak pontot sem tudott szerezni az Atlanta United ellen. A vendégek Saba Lobjanidze duplájával már két góllal vezettek a Chase Stadionban. 

Ezen az álláson kozmetikázott Lionel Messi, aki nem lassít, hogyha a gólszerzésről van szó, az Egyesült Államokban sem. Ebben a szezonban 11-ik bajnoki meccsén 11-ik gólját lőtte az MLS-ben. Gólpasszok teikintetében nincs még meg ugyan a két számjegy, de egy-két meccs és ezt a mondtatot múlt időbe lehet tenni.

Azonban hiába volt meg az argentin újabb gólja ezúttal is, a meccset Jamal Thiare  zárta le. Az Atlanta 3-1-re győzött idegenben. 

Az összes sorozatot figyelembe véve ebben a szezonban Messi 13. meccsén, 13 lőtt gólnál és 15 gólpassznál jár. 

Veresége ellenére az Inter Miami továbbra is vezeti a Keleti Konferencia tabelláját. Ugyanitt a Philadelphia Union a 9. helyen áll. Gazdag Dániel csapata ezúttal gólnélküli döntetlent játszott a Toronto ellen hazai környezetben. A magyar légiós végigjátszotta a találkozót. 

Sallói Dániel a második féidőben kapott szerepet, de csapata a Sporting Kansas ismét kikapott. A Vancouver elleni 2-1-es vereség pedig azt jelenti, hogy a csapat utolsó a Nyugati Konferenciában.

(Fotó: facebook/ Inter Miami)

 

 

GOLAZO del capitán para acercarnos en el marcador ⁰#VamosMiami! pic.twitter.com/4nyf4Gc26o

— Inter Miami CF (@InterMiamiCF) May 30, 2024