Nemzetközi labdarúgás

Ebből a dologból nem enged Gareth Southgate

Anglia vasárnap Jude Bellingham fejesgóljával 1-0-ra legyőzte Szerbiát, csütörtökön pedig Dánia ellen már a második győzelmére hajthat az Európa-bajnokságon. A második félidőben, amely finoma szólva sem volt lélegzetelállító, Southgate háromszor cserélt: Conor Gallaghert, Jarrod Bowent és Kobbie Mainoo-t hozta be. Az angol szövetségi kapitány „befejezőknek” nevezte a cseréket, ezáltal hangsúlyozva a kispadon ülők fontosságát. Amíg Southgate ezen a téren hajlandó változtatni és alkalmazkodni, addig egy másik területen továbbra is hajthatatlan.

 

A The Telegraph szerint Southgate még nem próbált meg két csatárral játszani az edzéseken. A kapitány és a rekordgólszerző Harry Kane határozottan az első számú választás, Ollie Watkins és Ivan Toney pedig csak tartalékként szolgál. Úgy tűnik, rendkívül csekély az esélye annak, hogy valamelyikük Kane mellett szerepeljen. Ehelyett Toney és Watkins úgy segítette a csapatot, hogy az ellenfél csatáraként lépett fel a taktikai tréningeken.

 

"Nem, nem tettük."– felelte Watkins, amikor megkérdezték, játszott-e már Kane-nel. Sok taktikai dolgot gyakoroltunk, de általában én és Ivan úgy tettünk, mintha szerbek lennénk. Nem voltunk túl rosszak! Ivan Mitrovicsot, én pedig Vlahovicsot helyettesítettem." – tette hozzá a 28 esztendős támadó, aki 19 gólt szerzett és 13 gólpasszt jegyzett az előző szezonban a Villa színeiben.

 

Watkins egyúttal világossá tette, úgy gondolja, hogy Kane-nel remek partnerséget alakíthatnak ki, és ezt a Heung-Min Sonnal való kapcsolatához hasonlította.


„Határozottan szeretnék Harry-vel játszani, mert mélyen visszalép a labdákért. Tízes pozícióban is kiválóan szerepel, rengetegszer megjátszható. Úgy érzem, ez olyan lenne, mint amikor a Tottenhamben felvette a mélységi labdákat, és összejátszott Sonnal. Ugyanakkor tudom, hogy sok tehetséggel vagyunk megáldva a tízes poszton.” – zárta gondolatait Watkins.

 

A háromoroszlánosok csütörtökön 18 órakor Dániával csapnak össze Frankfurtban.


(Fotó:Sportbible.com)