Tenisz

Draper 31 ásszal ütötte ki a címvédőt Stuttgartban, Berrettini tovább menetel

Jack Draper Stuttgartban tovább folytatta lenyűgöző teljesítményét, amikor 5-7, 6-4, 7-6(1) arányban legyőzte a címvédő Frances Tiafoe-t, és bejutott az elődöntőbe a BOSS OPEN-en.

A balkezes, aki hét helyet javítva a 33. helyen áll az élő világranglistán, kirobbanó adogatást mutatott be az ATP 250-es versenyen. Draper az Infosys ATP Stats adatai szerint 31 ászt ütött, és a pontos adogatásokat heves alapütésekkel egészítette ki, így 2 óra és 13 perc után bejutott a hatodik elődöntőjébe.

Draper ezen a héten szeretné végre megnyerni első ATP Tour-címét, és eddig elég jól érezte magát a németországi füvön. A 22 éves játékos három egymást követő salakon elszenvedett vereség után érkezett Stuttgartba, de ezen a héten újra megtalálta a győzelmi formulát, és 16-12-re javította idei mérlegét.

Győzelmével Draper 1-1-re kiegyenlítette a párharcát Tiafoe ellen, aki 13-13-ra áll az idei szezonban. Draper az elődöntőben Brandon Nakashima ellen lép majd pályára, miután az amerikai játék nélkül jutott tovább a betegség miatt visszalépő német Jan-Lennard Struffnak köszönhetően.

Pénteken Matteo Berrettini 6-4, 7-5-ös győzelmével 7-0-ra javította tökéletes mérlegét a füvön játszott negyeddöntőkben, miután 6-4, 7-5-re legyőzte a selejtezős James Duckworth-ot. A kétszeres bajnoknak mindkét szettben egyetlen brék elég volt ahhoz, hogy túl jusson a világranglista 101. helyén álló Duckworth-on, a páros első találkozóján.

Berrettini immár 12-1-re áll Stuttgartban, ahol 2019-ben és 2022-ben is magasba emelhette a trófeát. A mostani németországi hetet megelőzően április elején versenyzett utoljára. A 28 éves olasz azonban a 2022-es Queen’s Club-diadal óta most először jutott füves pályás elődöntőbe.

A világranglista korábbi 6. helyezettje, Berrettini honfitársával, Lorenzo Musettivel csap majd össze a legjobb négy között. Az ötödik helyen kiemelt Musetti azután jutott tovább, hogy Alexander Bublik feladta kettejük negyeddöntőjét, amely során az olasz 4-6, 6-1, 1-0-ra vezetett.

Borítókép: ATP Tour