Kosárlabda

Drahos Leila képviselte Magyarországot a FIBA és az NBA közös táborában

A legnagyobb tehetségeknek létrehozott, 21. alkalommal megrendezett program keretében Európa legjobb 30 fiú és 30 lány középiskolás játékosa kapott hatnapos képzést Malagában a világ neves szakembereitől, jelenlegi és volt NBA-, WNBA- és FIBA- játékosoktól. Az NBA részéről Collin Sexton (Utah Jazz) és Devonte Graham (San Antonio Spurs) volt jelen.

Az E.ON ELTE BEAC játékosa a klub honlapján elmondta, egy edzésük volt minden nap, de az egy nagyon hosszú, ötórás program volt.

"Fél 9-kor már a csarnokban voltunk egészen fél 2-ig, négy állomáson voltak különböző edzésrészek. Volt a befejezésekre fókuszáló technikai rész, csapatvédekezés, 2-2 védés, illetve négyemberes felállásban taktikai feladatok. Az, hogy egykori és jelenlegi NBA- és WNBA- játékosoktól, edzőktől tanulhattunk, kaphattunk tanácsokat, szerintem óriási inspiráció minden fiatal kosarasnak. Emellett nagy tapasztalat volt látni más országok legjobbjait, azt, hogy ők hol tartanak, ezáltal én miben és hová tudok fejlődni" – mesélte a 16 éves kosaras, aki a hónap végén elkezdi a felkészülést az U18-as válogatottal az augusztusi, Portugáliában sorra kerülő Európa-bajnokságra.

(Borítókép: kosarlabda.beac.hu)