Tenisz

Djokovic orvosa szerint, "valószínűtlen" a szerb wimbledoni szereplése

Novak Djokovic nagy valószínűséggel nem lép pályára idén Wimbledonban – mondta az orvos, aki nemrég Párizsban megműtötte a szerb meniszkuszszakadását.

A szerb utolsó versenye a 2024-es Roland Garros volt, ahol már kezdett ismét magára találni. Néhány mérkőzésen ugyan voltak problémái, de nagyrészt az egyik legjobb teniszét játszotta, amit nagyon hosszú ideje láttunk tőle.

A szerb utolsó meccsét Francisco Cerundolo ellen játszotta, akit komoly sérülése ellenére is felülmúlt. Megsérült a térde, ami miatt ápolták is már a mérkőzés közben.

Djokovics úgy döntött, hogy a pontok közötti sántítás ellenére is továbbjátszik, és az, hogy meg tudta nyerni a meccset, ismét a nagyságát bizonyította. Továbbjutott, de a hírek egyáltalán nem voltak biztatóak számára.

Gyorsan beindultak a pletykák, hogy a sérülés valóban hatással lesz a folytatására, és amikor végül visszalépett a Roland Garros negyeddöntőjétől, egyértelművé vált, hogy a sérülése valószínűleg nagyon is komoly.

Később bejelentette, hogy meniszkuszszakadással küzd, és ez nem volt jó hír. Bár nem a legpusztítóbb térdsérülés, de ez nem olyasmi, amit egy játékos "jegelhet", és aztán egyik napról a másikra meggyógyul.

Djokovicot azonnal megműtötték Párizsban, hogy minél hamarabb helyrehozzák, mert az eltelt idő ilyenkor nagyon sokat számít. Mivel Wimbledon és az olimpia viszonylag hamar követi egymást, így nem volt vesztegetni való idő a szerb számára.

Általában egy ilyen műtét néhány hetes felépülést vesz igénybe, mire egy sportoló újra elkezdhet érdemi edzéseket végezni, ami így azonnal valószínűtlenné tette a wimbledoni részvételét.

A L’Equipe friss beszámolói szerint az orvos, aki a műtétet végezte Djokovicon, azt mondta, hogy a szerb valószínűleg nem fog játszani Wimbledonban, mert egyszerűen nem lesz képes 100%-osan felépülni a torna kezdetére.

Az eseményt négy hét múlva, 2024. július 1-jén kezdődik, és körülbelül ennyi időre lesz szüksége a gyógyuláshoz, ami nagyon megnehezíti, hogy előtte rendesen felkészülhessen.

Borítókép: Getty Images