Tenisz

Dimitrov szinte hibátlan teljesítménnyel kezdett Queens’s-ben

Grigor Dimitrov figyelemre méltó győzelmet aratott a cinch Championships-en, ahol a világranglista 21. helyén álló Adrian Mannarinót 6-1, 6-2-re intézte el mindössze 63 perc alatt a füves pályás ATP 500-as tornán.

"Nagyon elégedett voltam azzal, ahogyan kezdtem a mérkőzést. Azt hiszem, magasra tettem a lécet, és végig egyenletes akartam lenni" – mondta Dimitrov. "Az adogatásra és a fogadásokra próbáltam koncentrálni, ezek az alapjai ennek a borításnak. Ahogy haladt előre a meccs, egyre stabilabbnak és biztosabbnak éreztem magam, úgyhogy nagyon boldog vagyok."

Mannarino eddig két tornát nyert füvön, Wimbledonban pedig kétszer jutott be a negyedik fordulóba. A francia azonban nem tudott megbirkózni Dimitrov magas színvonalával Londonban, a világranglista 10. helyén álló játékos 28 nyerőt ütött és mindössze 5 ki nem kényszerített hibát követett el az Infosys ATP Stats szerint.

Dimitrovnak szép emlékei vannak a The Queen’s Clubról, hiszen 2014-ben megnyerte a tornát. A harmadik kiemelt legközelebb Sebastian Kordával vagy Karen Khachanovval találkozik.

Jordan Thompson 4-6, 7-6(4), 6-3 arányban győzte le a dán Holger Rune-t, ezzel megszerezve pályafutása harmadik Top 20-as füves pályás győzelmét.

Az ausztrál keményen küzdött a Rune elleni első találkozóján, és 2 óra 6 perc után diadalmaskodott. Thompson a második adogatása mögötti pontok 69 százalékát (20/29) megnyerte, és 27 nyerővel jutott tovább.

Thompson legközelebb az ötszörös rekordbajnok Andy Murrayvel vagy az ausztrál selejtezős Alekszej Popyrinnel játszik. Thompson a Rune elleni győzelmével egy ötmeccses vereségsorozatnak vetett véget.

Rinky Hijikata azután jutott tovább, hogy Frances Tiafoe a harmadik szettben jobb csípősérülés miatt feladni kényszerült a találkozót. Hijikata 7-5, 4-6, 1-0-ra vezetett az amerikai ellen. Az ausztrál selejtezős játékos a második fordulóban Ugo Humbert vagy Matteo Arnaldi ellenfele lesz.

Borítókép: Mike Hewitt/Getty Images