Forma-1 / Motorsport

David Coulthard: "A Leclerc elleni csata lesz Hamilton legnagyobb kihívása"

Lewis Hamilton a múlt héten erősítette meg, hogy az idei szezon végén elhagyja a Mercedest, hogy 2025-ben a Ferrarihoz csatlakozzon.

A hétszeres világbajnok Carlos Sainz helyére érkezik a Scuderiához, és Charles Leclerc-kel alkot majd egy párost, akinek hosszú távú szerződése van a maranellói alakulatnál – a lépést az F1 történetének egyik legnagyobb átigazolásaként emlegetik.

Annak ellenére, hogy Hamilton több mint 100 futamgyőzelemmel és közel 200 dobogós helyezéssel páratlanul sikeres az F1-ben, Coulthard a Formula For Success podcastjában azt jósolta: „Szerintem Charles Leclercben megtalálja majd az egyik legnagyobb kihívását.”

„Charles egy fiatal [és] ragyogóan gyors versenyző. Nem, nincs még neki a világbajnoki cím és a tapasztalat, mint Lewisnak, de szerintem ő egy jövőbeli bajnok. Szóval, lehet, hogy Lewisnak ott lesz a legnagyobb kihívása” – tekintett előre a skót.

Coulthard elismerte, hogy sokkolta a bejelentés, miszerint Hamilton a legendás olasz alakulathoz csatlakozik, miután olyan sokáig a Mercedesnek volt elkötelezettje.

A 13-szoros futamgyőztes biztos benne, hogy Hamilton a Ferrarival távozik majd az F1-ből, mivel „többéves” szerződést kötött az olaszokkal.

Borítókép: Tóth Zsombor/Sport365