Nemzetközi labdarúgás

„David Beckham nem volt világklasszis, és nincs Anglia legjobbjai között”

Meglepő módon a Chelsea korábbi védője, Jason Cundy nem tartja túl nagyra David Beckhamet, aki szerinte nem férne be Anglia legjobb tizenegyébe, mivel nem volt világklasszis játékos.

Beckham 115-ször szerepelt az angol válogatottban, 17 gólt lőtt és 42 asszisztot jegyzett 1996-tól 2009-ig tartó nemzetközi karrierje során. Öt nagy tornán játszott, és emlékezetes volt a Görögország elleni szenzációs, utolsó pillanatban lőtt szabadrúgása, amellyel Anglia kijutott a 2002-es világbajnokságra.

Annak ellenére, hogy Beckhamet a legjobb szabadrúgáslövőnek tartja, úgy véli, nem kerülne be Anglia legjobb kezdőjébe, és talán még Gareth Southgate jelenlegi csapatába sem.

„David Beckham angol karrierje túl hosszúra nyúlt. Ő nem a legjobb játékos. Nincs nála jobb szabadrúgáslövő, de inkább választanám Sterlinget a csapatomba, mint őt. Sterling több gólt lőtt, mint Beckham. Fénykorában persze minden egyes csapatban magas színvonalat képviselt, de úgy éreztem, Beckham túl sokáig volt az angol válogatottban. Vajon bekerülne Phil Foden helyére? Szerintem Foden kreatívabb, mint Beckham. Beckham egy briliáns labdarúgó volt Angliában, de nem volt világklasszis, nem ő Anglia valaha volt legjobb játékosa” – mondta Cundy a talkSPORT Drivetime című műsorában.

Beckham, aki 1999-ben az Aranylabda második helyezettje volt, hat Premier League-címet nyert, és 2008-ban bekerült az angol labdarúgás Hírességek Csarnokába.

Borítókép és fotók: Martin Rose/Bongarts/Getty Images