Nemzetközi labdarúgás

Dárdai Pál marad a Hertha edzője

Megállapodás született: Dárdai Pál marad edzőként a Hertha kispadján!

„Nagy örömünkre szolgál, hogy Pál vezetőedzőként segíti majd a kék-fehérek új rajtjának formálását. Ő a Hertha BSC élete, és kemény munkájával, elhivatottságával, valamint a klubunk iránti szenvedélyével a megfelelő ember az előttünk álló kihívásokra, amelyekkel együtt nézünk szembe" – mondta Benjamin Weber.

Új, régi edzőnk is nagy várakozással tekint a közös út folytatása elé.

„Nagyon elégedett és boldog vagyok. Thomas Herrich, Benjamin Weber és én jó és őszinte beszélgetéseket folytattunk. Úgy érzem, hogy mindannyian a Hertha BSC érdekében akarunk és fogunk együtt dolgozni" – hangsúlyozza Dárdai.

Csak "Fiffi" Kronsbein ült gyakrabban a kispadjukon.

Rekordbajnok játékosuk 1997 és 2011 között viselte a kék-fehér mezt, majd aktív pályafutása után kezdetben edzőként került a labdarúgó akadémiára. A 47 éves játékos 2015 februárjától 2019 nyaráig, majd január és 2021 novembere között már a profi csapat edzője volt, amelyet idén áprilisban harmadszor vett át. Dárdai folytatja tehát a Hertha kispadján a munkát ismét, ahol csak Helmut "Fiffi" Kronsbein ült gyakrabban. Dárdai munkáját Bódog Tamás és Hamzagić Admir asszisztensek segítik majd, akikkel már az elmúlt szezon véghajrájában is együtt dolgozott. A klub ikonja június 26-án kezdi meg az edzéseket, a hivatalos szezonnyitóra pedig július 22-én kerül sor.
 

Borítókép: herthabsc.com