Nemzetközi labdarúgás

Csúnyán beleálltak az Arsenal rekordigazolásába

James McClean először ülhetett az RTE kanapéján, és rögtön meglepő véleménnyel nyitott.

A Wrexham futballistája Lisa Fallon és Kevin Doyle oldalán tekintette meg a Németország – Magyarország mérkőzést szerda kora este, a gólszerző Jamal Musialáról azt mondta, "olyan képességű futballista, aki igazolja a körülötte levő felhajtást."

Rögtön utána viszont rávágta, hogy „Declan Rice magasan túlértékelt”.

— RTÉ Sport (@RTEsport) June 19, 2024

 

McClean így folytatta:

„Ne értesetek félre. Kiváló játékos, de egészen túlzó, ahogy az angol média bánik vele.” – kezdte.

„Szerintem egyáltalán nincs világklasszis szinten. Számomra az a világklasszis, aki a világ bármelyik együttesében kezdő tud lenni. Rice nem ilyen.” – folytatta a Wrexhammel idén a League One-ba feljutó ír.

„Kétlem, hogy például Rodri helyét át tudná venni a Manchester Cityben. Vagy vegyük Toni Kroost. Tudom, hogy a német visszavonul, de számomra ők a világklasszisok. Rodri és Kroos diktálni tudják egy mérkőzés tempóját, Declan Rice nem.” – vélekedett.

Kevin Doyle, szintén korábbi Premie League játékos pedig odáig ment, hogy „a szegény ember Roy Keane-jének" nevezte az Arsenal játékosát.

Természetes, hogy az íreknél még mindig vörös posztóként hat az Arsenal középpályásának neve, Declan Rice 2019-ben azok után választotta az angol válogatottat Írország helyett, hogy az utánpótlásban folyamatosan és három barátságos mérkőzés erejéig a felnőtt válogatottban is az íreket erősítette.

Kicsit azonban lehet, hogy McCleanék mégis túllőttek a célon.

(Borítókép: tribuna.com)