Nemzetközi labdarúgás

Csúfos vereséggel kezdett a magyar válogatott az Eb-n!

 

""

A magyar válogatott rendkívül gyengén futballozott az első félidőben, aminek meg is lett az eredménye, a 12. percben Aebischer káprázatos labdát adott Kwadwo Duahnak, aki higgadtan gurított az alsóba. (0-1)

A folytatásban hátul több hibával játszott a magyar csapat, Kerkez rossz passzát Szalai Attila vétette el, Vargas pedig egy az egyben léphetett ki, Gulácsi viszont bravúrral védett.

A játékrész végén Aebischert senki nem támadta meg egy labdavesztés után, a Bologna középpályása pedig a gólpassza után szépen tekert a jobb alsóba. (0-2)

A félidőben cserélt Marco Rossi, Lang Ádámot Bolla Bendegúz váltotta.

A második negyvenöt perc elején Gulácsi kétszer is védett, a magyar válogatott pedig továbbra is indiszponáltan futballozott.

A hatvanadik perctől a mieink átvették az irányítást, de elsőre csak helyzetekig jutottak. A 66. percben viszont Szoboszlai mesteri ívelése megtalálta a remekül berobbanó Varga Barnabást, aki második helyzetét már nem rontotta el! (1-2)

""

A hátralévő időben Svájc nagyon visszaállt és rengeteget húzta az időt, a magyar válogatott pedig beívelésekkel próbálta feltörni a vendég reteszt. 

Marco Rossi hiába hozott be újabb támadót Ádám Martin személyében, Svájc közelebb volt a következő gól megszerzéséhez, Gulácsi viszont ismét bravúrral hárított.

A 93. percben viszont már ő is tehetetlen volt, Orbán hatalmas hibáját a szintén csereként beálló Breel Embolo használta ki, amivel eldöntötte a mérkőzést. (1-3)

(Borítókép: Tóth Zsombor – Sport365)