Magyar sikerek a teqball-világbajnokságon

Egy arany és egy ezüst a zárónapon.


A 3. Teqball-világbajnokság zárónapján két magyar érdekeltségű döntőt is rendeztek, ugyanis a vegyes párosunk és a férfi párosunk is bejutott a fináléba.

Az esemény zárónapján, a Vasas Fáy utcai kézilabdacsarnokában a vegyes páros és a férfi páros fináléja előtt Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntőbeszédében azt mondta: a magyar sportnemzet, amely büszkén mondhatja el magáról, hogy ismét hozzátett valamit az egyetemes sportkultúrához.

"Büszkék vagyunk a játékra és annak megálmodóira is" - fogalmazott a teqballról a miniszter. Hozzátette, kezdetben úgy nézett ki, hogy a teqball remek kiegészítő edzésforma lesz a futball mellett, vagy divatos szabadidős játék a strandra.

"Ezek beigazolódtak, mostanra pedig az is eldőlt, hogy ennél lényegesen többről van szó. Most egy világbajnokságon találkozunk, és ez azt jelenti, a teqball saját jogán vált sportággá, elkötelezett sportolókat vonzott magához" - fogalmazott Gulyás Gergely.

A háromnapos esemény zárónapján a férfi párosok küzdelmében a Blázsovics Ádám, Bányik Csaba duó 2-0-ra nyert a Bogdan Marojevics, Nikola Mitro montenegrói kettős ellen. Így a magyar férfi páros világbajnok lett. A montenegróiak pedig a tavaly elbukott világbajnoki finálé után ismét a döntőben maradtak alul.

A férfi páros fináléja:Bányiknak nem ez volt az egyetlen fellépése a zárónapon, Janicsek Zsanett oldalán vegyes párosban is döntőt játszott a Marcos Vieira, Natalia Guitler duó ellen. A brazil úriemberről és méltán népszerű hölgy partneréről tudni érdemes, hogy 2018-ban a férfi párosok versenyében végeztek a negyedik helyen. A dél-amerikai páros ezúttal pedig a végső sikernek örülhettek, 2-1-re legyőzte a magyar vegyes párost a fináléban.

Magyarország-Brazília vegyes páros döntője:

Vasárnap a vb-küzdelmek mellett egy rövid bemutatóra is jutott idő: ezen az Aranylabdás brazil Ronaldinho mellett a világ- és Európa-bajnok, BL-győztes Carles Puyol, az egyaránt Eb-ezüstérmes portugál Nuno Gomes és Simao Sabrosa, valamint a világbajnoki ezüstérmes francia William Gallas mutatta meg tudását a közönségnek.

Szombaton - még a Hungexpón - Blázsovics Ádám egyéniben is világbajnoki címet szerzett.

Ez volt a sportág harmadik világbajnoksága, a második, amit a magyar fővárosban rendeztek.

Borítókép: Sport365/Biró Tamás

Videók