Január végén válasz új elnököt a MOB

A téli olimpiára már ő kíséri el a magyar csapatot.


Január 29-én választhat új elnököt a Magyar Olimpiai Bizottság - erről döntött az elnökség a szerdai ülésén.

Kulcsár Krisztián a december 30-i közgyűlés keretében maga ellen kezdeményezett bizalmatlansági szavazás elvesztését követően mondott le január 31-i hatállyal - emlékeztett a MOB honlapja.

A sportvezető akkor elmondta, hogy a február 4-én kezdődő téli olimpián ő már nem vesz részt, azonban, ha a közgyűlés időben megválasztja az utódját, akkor az új elnök minden bizonnyal már ott lehet a kínai fővárosban a magyar olimpiai csapat mellett. Az utód február elsejétől lehet a honi ötkarikás szervezet első embere, mandátuma a 2024-es párizsi olimpia utáni tisztújításig szól.

A MOB elnöksége január 29-re, szombaton 10 órára hívja össze a közgyűlést, melyen az 56 MOB-tag részt vehet; az elnöknek a tagságból kell kikerülnie. A MOB honlapján csütörtökön jelenik meg az elnöki pályázati felhívás és jövő szerdáig lehet majd kandidálni.

A grémium tájékoztatást kapott a pekingi olimpiára utazó küldöttség várható összetételéről. Amint azt Vékássy Bálint főtitkár elmondta, a kvalifikáció még néhány sportágban tart, a hódeszkás versenyző indulása magyar szempontból sporttörténelmi jelentőségű lehet, a végleges delegációról később születik döntés.

Borítókép: Mob.hu/Szalmás Péter

Videók