A halál torkából mentett meg egy kisfiút az egykori amerikaifutball-játékos

A 3 éves gyermek Phillip Blanks lélekjelenlétének köszönheti életét.


Nem mindennapi hőstettet hajtott végre a Phillip Blanks. Az egykoron az egyetemi ligában játszó amerrikaifutball-játékos a sportban szerett tapasztalatait is bevetve elkapta a lángoló épületből kidobott gyermeket, ezzel megmentve az életét.

A 28 éves sportoló július 3-án a szomszéd házból jövő kiabálásra lett figyelmes. Sejtve, hogy nagy baj van, mezítlább indult útnak. A játékost szörnyű látvány fogadta. Az egyik épület hatalmas lángokkal égett, egy kétségbeesett édesanya pedig arra készült, hogy a mélybe veti gyermekét a 3. emeletről.

Blanks látva a jelenetet rögtön segített a nőnek és a pályán megszerzett tapasztalatait bevetve elkapta a gyermeket. A kisfiúnak az ijedtségen kívül így szerencsére nem esett komolyabb baja. A sportoló az ABC-nek azt mondta, nem volt ideje gondolkodni,e gyből cselekednie kellett.
 

Man saves 3 year old from burning apartment building

(Phoenix, AZ) -- In a short heroic video #PhilipBlanks can be seen catching a toddler who was thrown from a burning apartment building. The retired U.S. #Mar...


„Nem volt időm gondolkodni, csak reagáltam és megcsináltam. Amerikaifutball-játékosként megtanultam, hogy kell elkapni a labdát. A gyermek csavarodott a levegőben, de sikerült megmenteni, és nem csapta le a fejét.”

A kidfiú 30 éves édesanyja elhunyt a balesetben.

„Nem tekintek magamra hősként. az igazi hőse a történetnek Rachel, aki saját magát áldozta fel azért, hogy megmentse gyermekét”
– tette hozzá Blanks.

 

Borítókép: youtube.com

Forrás: dailymail.co.uk

 

Videók