""

Az előző szezon után ismét egy csoportba került a skót bajnok Celtic és a spanyol liga győztese, az FC Barcelona a Bajnokok Ligájában.

Akkor meglepetés született Glasgow-ban, ugyanis hiába rejtegették a katalánok a zöld-fehérek elől a labdát, mégis a zöld-fehérek nyerték meg a találkozót, a lelátón megríkatva Rod Stewartot, a híres énekest, egyik nagy szurkolójukat.

Ezúttal lesz egy nagy hiányzó is a blaugrana keretéből, ugyanis a hétvégi, Rayo Vallecano ellen lejátszott találkozón megsérült a csapat gólfelelőse, Lionel Messi, amelynek hírét hatalmas örömmel fogadták a Celtic Parkban.

"Ez nagyon jó hír számunkra!" – kezdte nyilatkozatát az argentin zseni sérülésével kapcsolatban Neil Lennon, a hazaiak vezetőedzője. – "Számomra ő a világ legjobb játékosa. De egyúttal szomorú is vagyok, hiszen a világ legjobbját mindig jó érzés vendégül látni, most erre nem kerül sor. Sokan azt mondják, hogy gyenge a Barca hátsó alakzata a sérülések miatt. De akkor miért nem kapnak gólokat? Talán azért, mert rengeteget birtokolják a labdát, labda nélkül pedig nem tudsz kialakítani helyzeteket. Tudjuk, hogy kevés lehetőségünk lesz, azokat igyekszünk kihasználni. Ha ezek sikerülnek, talán még pozitívan is kijöhetünk a találkozóbl a végén."

Gerardo Martino is méltatta Messit, de felhívta a többiekre is a sajtó figyelmét:

"Igen, Messi a világ legjobb játékosa, de nem csak belőle áll a csapat. Már korábban is hiányzott, mégis megoldották a helyzetet a többiek. Nem tudom, hogy a mostani találkozó mennyire fog hasonlítani a tavalyihoz. A sérülések miatt a (másodosztályban szereplő) tartalékcsapatból hozunk fel középső védőket, mivel Mascherano, Puyol és Jordi Alba is harcképtelen. Ha a földön tartjuk a labdát és odafigyelünk, akkor nem hozhatjuk veszélybe magunkat. Ellenfelünk veszélyes a légijátékban és sokkal jobb felépítésű játékosai vannak, mint nekünk. Ebből még bajunk lehet."

Mindkét gárda győzelemmel hangolt az este rendezendő találkozóra. A Celtic 5-2-re nyert Kilmarnockban, többek közt Jorgosz Szamarasz mesterhármasának is köszönhetően. A Barcelona az újonc Almería otthonából hozta el a három pontot 2-0-ás győzelmével.

A mérkőzés magyar idő szerint 20:45-kor kezdődik, a sípot a francia Stéphane Lannoy fújja.