Küzdősportok

Canelo a „legjobb harcos”, túl sok volt Munguiának

A Jaime Munguia fergeteges, meglepő szurkolását gyorsan kioltotta egy Canelo Alvarez által indított kombináció, egy bal horog, majd egy jobb felütés, amely a kihívót a padlóra ültette. Végül 44 mérkőzés után pontozással ugyan, de az első vereségét is elkönyvelhette.

Alvarez, az ökölvívás legnagyobb sztárja a negyedik menetben történt leütés után is lendületben maradt, s a tisztább, élesebb és keményebb ütéseivel megnyerte a mérkőzést, így a Cinco de Mayo hétvégén a T-Mobile Arénában 17 492 néző előtt megtartotta vitathatatlan szuperközépsúlyú világbajnoki címeit egy mexikói csatában.

„Nagyon büszke vagyok arra, hogy az összes mexikói itt van és néz minket. Az ellenfelem nagyszerű bunyós, erős és okos. De egy kicsit lassú. Minden ütést látok. Néha elkapott, mert túl magabiztos voltam. Nagyon jó munkát végeztem és büszke vagyok rá. Én vagyok a legjobb bunyós” – mondta Alvarez.

Munguia először küzdött a sportág elit szintjén. És kétségtelenül jól helytállt. A 27 éves tijuanai fiú szenvedélyesen küzdött és javuló ütőtechnikát mutatott be a Hall of Fame edzőjével, Freddie Roach-csal második mérkőzésén. Munguia nyomása és agresszivitása az első két menetben hatásos volt, de Alvarez végül felülkerekedett ellenfelén. Végül  115-113, 117-110 és 116-111-es pontozással tették hivatalossá az eredményt.

„Nem kapkodtam el a dolgot. Ezért is van ekkora tapasztalatom. Tudtam, hogy tizenkét menetem van, hogy megnyerjem a meccset, és ezt is tettem.”

A teljes cikkért kattints a képre.

""

(Borítókép: Getty Images)