Nemzetközi labdarúgás

Buffon sírva fakadt, miután a Parma nem jutott fel – Videó

A veterán kapus, Gianluigi Buffon könnyek között maradt, miután a Parma szombaton késő este kiesett a Serie B rájátszásából a Claudio Ranieri által irányított Cagliari ellen.

A 45 éves korábbi Juventus-kapus arról álmodott, hogy még egy utolsó táncra visszasegíti a Parmát – a klubot, amely első lehetőségét adta neki a profi karrierjében – a Serie A-ba, mielőtt befejezi illusztris pályafutását. Bár a rájátszás elődöntőjének első mérkőzésén a Cagliari elleni meccs egyik szakaszában 2-0-ra vezetett, Ranieri csapata visszavágott, és 3-2-re győzött, majd szombaton 0-0-s döntetlent játszottak, és Buffon és a Parma kárára bebiztosította helyét a döntőben a Bari ellen.

Olaszország minden idők legtöbbször pályára lépő játékosa nem tudta visszafogni az érzelmeit, amikor a szombat esti végső sípszó után ő és a csapat többi tagja odament, hogy megköszönje a Parma szurkolóinak a támogatást.

Gianluigi Buffon in tears!

After the second leg of the play-off against Cagliari ended 0-0 (in the first round Parma lost), the legendary goalkeeper’s team failed to qualify for Serie A at the end of the play-off.

For more soccer news, click here https://t.co/PS5bWNFkIs pic.twitter.com/ah0Ox3AkR4

— JollyJoker.sports (@JollyJokersport) June 4, 2023

Borítókép: Parma Calcio 1913/Getty Images