Nemzetközi labdarúgás

Bíznak az edzőben, marad Benítez

Hivatalos: Rafael Benítez marad a Real Madrid vezetőedzője, miután a klub elnöke, Florentino Pérez biztosította a támogatásáról. Komoly nyomás helyeződött a spanyolszakemberre a Sevilla elleni és a Barcelonától elszenvedett hétvégi kiadós vereség után.
 
""
 
A 0–4-re elveszített Clásico után a szurkolók füttyszóval búcsúztatták a csapatot és elterjedt a pletyka, hogy menesztik Benítezt. A csapatkapitány, Sergio Ramos azonnal támogatásáról biztosította Benítezt a meccs után, majd Pérez sajtótájékoztatót hívott össze hétfő estére.
 
Ezen kijelentette, hogy az elnökséggel folytatott megbeszélés után támogatják Benítezt és bíznak a munkájában. „Rafa Benitez rendelkezik a szükséges képességekkel, hagyjuk dolgozni, hogy elérhesse a kitűzött céljainkat. A játékosok hozzáállásával nincs probléma, rosszul játszottak, de nem voltak motivációs problémák.”
 
Rafael Benitezt választottuk, hogy sikerre vezesse a csapatot, amely január óta szenvedett. Most pedig minden eddiginél nagyobb szüksége van mindenki támogatására. Hisszük, hogy képes lesz lendíteni a csapat szekerén.
 
Megértem, hogy sok szurkoló nem boldog, főleg a szombati eredmény után, de a támogatásukat kérem.”
 
Pérez így folytatta: „A jelenlegi helyzetről beszélek, a jövőbe én se látok, nem tudom, mi lesz hat hónap múlva. Remek keretünk van, amely sok örömöt fog még okozni a szurkolóknak. 
 
Ancelottival más volt a helyzet, akkor is elmondtam, hogy nem volt igaz az állítás, hogy ha kikap a következő meccsen, akkor ki van rúgva. Ez most más helyzet, a testület támogatja az edzőt, bízunk benne!”