Nemzetközi labdarúgás

Belotti: Az elmúlt szezon nem volt könnyű számomra

Andrea Belotti elismeri, hogy a tavalyi szezon "nem volt könnyű" számára, de elmagyarázza, mi változott, amikor a Roma újabb bravúrt szerzett a Servette elleni Európa Liga-mérkőzésen.

Romelu Lukaku még a félidő előtt megnyitotta a gólok sorát, mielőtt Belotti duplája és Lorenzo Pellegrini találata megpecsételte a 4-0-s végeredményt.

„A második félidőben azzal a hozzáállással léptünk pályára, hogy le akarjuk zárni a meccset, és 11 perc alatt ez sikerült is. Az első félidőben túl sok labdát engedtünk a Servette-nek, és ez nem történhet meg. Mi vagyunk a Roma, nem engedhetünk meg magunknak botlásokat, és meg kell nyernünk ezeket a meccseket” – mondta Belotti a Sky Sport Italiának.

Ez volt a Roma második győzelme egymás után az Európa Ligában, ahol a tavalyi szezonban is döntőbe jutottak, tehát más a mentalitás a Serie A-hoz képest?

„Európa egy fontos verseny, de a Serie A is az. Nem hiszem, hogy Európában többet dolgoznánk, de meg kell találnunk a megfelelő egyensúlyt, mert ez egy zsúfolt meccslista, és minden meccset és ellenfelet pontosan ugyanúgy kell kezelnünk. Ha meg tudjuk tartani ugyanazt a hozzáállást, akkor fejlődhetünk.”

Belotti a debütáló Serie A-szezonjában egyetlen alkalommal sem talált a hálóba a Roma színeiben, de úgy tűnik, ezúttal nem tud megálljt parancsolni a hálóba találásnak. A Servette elleni 4-0-s győzelem alkalmával szerzett bravúrjával nyolc tétmérkőzésen négy gólnál és két asszisztnál jár.

„A tavalyi szezon nem volt könnyű számomra, egész évben nem értem el csúcsformát, volt néhány sérülésem, ami hátráltatta a fejlődésemet és befolyásolta a teljesítményemet. Nagyon keményen dolgoztam az előszezonban, és tudtam, hogy az eredmények jönni fognak, és ezt folytatni is akarom.”

Borítókép: Giuseppe Maffia/NurPhoto via Getty Images