Vízilabda

Beállította az Újpest rekordját a Fradi

A 23. kupagyőzelmét begyűjtő zöld-fehérek ezzel beállították az ősi rivális Újpest rekordját, ugyanis a kupa történetében eddig csak egyszer, a lila-fehéreknek sikerült 1931 és 1936 között megszakítás nélkül féltucat alkalommal diadalmaskodniuk.

Az FTC-nél első győzelmét ünnepelhette vezetőedzőként Nyéki Balázs, aki az előző idényt követően Varga Zsoltot váltotta a kispadon. Utóbbi tíz év után távozott a zöld-fehérektől, hogy csak a szövetségi kapitányi posztra koncentráljon, s nyáron Fukuokában világbajnoki címre vezette a válogatottat.

BENU férfi Magyar Kupa, döntő:
FTC-Telekom Waterpolo – A Híd-VasasPlaket 11-6 (3-1, 1-2, 4-0, 3-3)
——————————————————————-
gólszerzők: Di Somma, Mandic, Német 2-2, Varga Dé., Vigvári Ve., Nagy Á., Jansik, Varga Vi. 1-1, illetve Dedovic 2, Randelovic, Konarik, Rasovic, Bátori 1-1

A nyitónegyed a Ferencváros remek védekezéséről és a világbajnok Vogel Soma bravúros védéseiről marad emlékezetes. A zöld-fehérek kapusa többek között Burián Gergely ziccerét is fogta.
A második felvonásban a Vasas védekezése is feljavult, a kapuban Lévai Márton is elkapta a fonalat, ennek is köszönhetően egy gólra jöttek fel a piros-kékek.
Az FTC a harmadik negyedben megtörte ellenfele lendületét, könnyedén szerezte a gólokat, hátul pedig rendkívül jól dolgozott, ezzel gyakorlatilag eldöntötte a finálét.
A záró nyolc percben már csak a pontos végeredmény volt a kérdés, az FTC végül magabiztos játékkal 11-6-ra diadalmaskodott.

Borítókép: vlv.hu