Az EHF Bajnokok Ligája közzé tette az idei csonka szezon legjobb játékosait. A szurkolói szavazatok alapján a Telekom Veszprémből 2, míg a MOL-Pick Szeged csapatából 1 játékos került be az All-Star válogatottba. További jó hír, hogy a legjobb edzőnek járó címet a Deszprém trénere, David Davis kapta.

A közel két hétig tartó szavazáson Manuel Strlek bizonyult a legjobb balszélsőnek, aki ezzel megvédte a címét, hiszen a tavalyi szezonban is ő érdemelte ki a szurkolók bizalmát. A másik veszprémi, Blaz Blagotinsek a legjobb védekező játékos lett.

A magyar válogatott alapembere, Bánhidi Bence a is bekerült a Bajnokok Ligája Álomcsapatába. A beállósnak emlékezetes idényt zárt, hiszen a kézilabda Európa-bajnokságon is beválasztották a legjobbak közé.

Bánhidi a klub honlapjának úgy nyilatkozott, büszkeséggel tölti el, hogy bekerült a legjobbak közé.

"Jóleső érzés szembesülni ezzel a remek hírrel, nagyon büszke vagyok és hálás főként a szurkolóknak, akik szavaztak rám. Már az hatalmas megtiszteltetés volt, hogy a BL-ben dolgozó edzők szavazata alapján kerültem be az öt játékos közé."

"Ez a díj is erőt ad a folytatáshoz, még nagyobb lendülettel vetem bele magam a munkába, hatalmas lelkesedéssel várom a kezdést. Még egyszer köszönöm mindenkinek, aki szavazott rám, köszönöm a társaknak, a szakmai stábnak és klubnak, hiszen nélkülük nem lehettem volna sikeres" – tette hozzá.


A 2019/20-as VELUX EHF Bajnokok Ligája idény All-Star csapata:

Kapus: Niklas Landin
Balszélső: Manuel Strlek
Balátlövő: Sander Sagosen
Irányító: Mikkel Hansen
Beálló: Bence Bánhidi
Jobbátlövő: Alex Dujshebaev
Jobbszélső: Niclas Ekberg
Védekező játékos: Blaz Blagotinsek
Edző: David Davis
Fiatal játékos: Aleix Gomez
 

Borítókép: Jeroen Meuwsen/Soccrates/Getty Images
Forrás: pickhandball.hu, eurohandball.com

A női mezőny legjobbjait már múlt héten közzétették. A hölgyek álomcsapatába 3 győri játékos is bekerült. Amandine Leynaud, Stine Oftedal, valamint Eduarda Amorim is a legjobbnak bizonyul a saját posztján. Ezen kívül további jó hír volt a magyaroknak, hogy a legjobb fiatalkorú játékos, a tavalyi évhez hasonlóan idén is a Ferencváros átlövője, Háfra Noémi lett.
 

Sport365.hu – Három győri is a női kézi BL All-Star csapatában

Kihirdette az Európai-Kézilabda Szövetség a női kézilabda Bajnokok-Ligája All-Star keretét. A 2019/2020-as idényben a BL-címvédő Győr együtteséből hárman, a francia Amandine Leynaud, a norvég Stine Oftedal, valamint a brazil Eduarda Amorim került be a legjobbak közé. Az All-Star keretbe bekerült még a román Valceában játszó magyar válogatott, Asma- El-Ghaoui is.