Kosárlabda

Báder Márton: Hanga Ádám méltó nagykövete a magyar kosárlabdának

Hanga Ádám egy hatalmas kincs – jelentette ki a Real Madrid friss Euroliga-győztes magyar játékosáról Báder Márton, a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének (MKOSZ) elnöke.

"A Real Madrid csodával határos módon jutott el a döntőig, de ahogy a mondás tartja, tavasszal kell jól játszani. Az Olympiakosz a finálét kontrollálta, de érzésem szerint a végét elszúrta, nekünk pedig óriási szenzáció, hogy egy magyar játékossal a kezdőben Euroliga-győztest ünnepelhettünk" – mondta az M1 aktuális csatornának Báder Márton, aki szerint a sportág történetének első magyar Euroliga-győzteséről csak szuperlatívuszokban lehet beszélni. "Van egy, a legmagasabb szinten játszó kosárlabdázónk, aki mindenki számára, az egész magyar sporttársadalomnak példaképe lehet. Aki ismeri, tudja mennyit dolgozott ezért, és milyen kiváló sportember, méltó nagykövete a magyar kosárlabdának."

Báder Márton elmondta, Hanga a válogatottnak is hatalmas pluszt jelent, amikor rendelkezésre tud állni, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy évek óta "taposómalomban játszik", ezért a mindenkori döntését tiszteletben tartják.

"Ő egy hatalmas kincs, amit nekünk ki kell használnunk. Szeretnénk a kosárlabdát népszerűsíteni, fejleszteni. Hanga Ádám rengeteget ad a sportágnak, szívén viseli a magyar kosárlabdát és olyan eredményeket ért el, mint korábban senki" – emelte ki az MKOSZ elnöke.

Hanga csapata, a Real Madrid 79-78-ra nyerte a görög Olimpiakosz elleni vasárnapi finálét a férfi kosárlabda Euroliga kaunasi négyes döntőjében.

Borítókép: Rodolfo Molina/Euroleague Basketball via Getty Images