Nemzetközi labdarúgás

Bacary Sagna megnevezte, ki szerinte a legjobb játékos az Arsenalban

Az Arsenal pazar szezont futott a mögöttünk hagyott idényben, 89 pontot szerezve csupán két ponttal maradtak el a sorozatban negyedik Premier League aranyérmét bezsebelő Manchester Citytől. Az észak-londoni együttes több klubrekordot is megdöntött, de ez sem volt elegendő a hőn áhítótt PL-trófea megnyeréséhez. Bacary Sagna, a csapat korábbi játékosa a Coin Pokernek adott egy rövid nyilatkozatot, melyben elmondta, nagyon nehéz egy játékost kiemelni, aki a legnagyobb hatást gyakorolta a gárdára, de szerinte Declan Rice volt az Arsenal legjobbja.

"A pályán és azon kívül is nagyon fontos játékosa volt a csapatnak. Örülök, hogy az Arsenal szerződtette őt. Igazi vezér, győztes alkat, olyasvalaki, aki emeli a színvonalat és mindenki mást is jobbá tesz maga körül" – fejtette ki véleményét a 2007 és 2014 között az Ágyúsokat erősítő, ma már 41 esztendős ex-focista.

 

An impactful first season in Arsenal colours

Declan Rice finishes second in our Player of the Season vote pic.twitter.com/Jt2slkOM9C

— Arsenal (@Arsenal) June 7, 2024

A francia kiemelte, Rice nagy hatással volt az észak-londoniakra, szerint pont egy ilyen labdarúgó hiányzott a klubból és külön leszögezte, az árcédulája ellenére nagyon jól kezelte a körülötte lévő hypeot. A 25 éves angol középpályásért 100 millió fontot fizetett az Arsenal a West Hamnek és már az első szezonjában megmutatta új klubjában, hogy a Premier League egyik legjobbja posztján.

(Borítókép: Sky Sports)