Magyar foci

Az U21-es válogatott kétgólos hátrányból állt fel Portugália ellen

 

Rendkívül pontos, higgadt, tudatos játékkal kezdte a gyirmóti találkozót a már biztos csoportgyőztes portugál együttes, amely két látványos góllal hamar jelentős előnybe került. A magyar csapat büntetőből szépített, akcióból azonban nem tudott számottevő helyzetet kidolgozni.

A vendégek a második félidő elején is betaláltak, de a magyarok teljesítménye a hatvanadik perc – Prosser Dániel beállítása – után javulni kezdett. A Budapest Honvéd labdarúgója két perccel a pályára lépését követően gólt szerzett, majd a 78. percben gólpasszt adott Balogh Norbertnek, ezzel jelentős érdemeket szerzett a döntetlen elérésében.
 
""
    
Mivel Izrael csapata 4-0-ra legyőzte Görögországot, a magyarok viszont csak egy pontot szereztek, eldőlt, hogy a német Michael Boris szövetségi edző együttese lemarad a második helyről, vagyis nem jut tovább a selejtezősorozatból, amelyet hétfőn Görögország vendégeként zár.
    
Eb-selejtező, 4. csoport:
 
Magyarország-Portugália 3-3 (1-2)
 
Gólszerzők: Nagy D. (28., 11-esből), Prosser (62.), Balogh N. (78.), illetve Jota (10.), Carvalho (13.), Podence (48.)
 
A csoport állása: 1. Portugália 23 pont, 2. Izrael 18, 3. Albánia 12, 4. Magyarország 12, 5. Görögország 10, 6. Liechtenstein 0
    
Pontegyenlőség esetén az egymás elleni eredmények rangsorolnak.