Küzdősportok

Az orvos azonnal kórházba akarta küldeni Usykot, de ő teljesíteni akarta a kötelezettségeit

Alex Krassyuk promóter eloszlatta a súlyos állcsontsérüléstől való félelmeket, miután Oleksandr Usyk Rijádban Tyson Fury ellen megszerezte vitathatatlan nehézsúlyú világbajnoki címet.

Usyk a kilencedik menetben majdnem kiütötte Furyt, a bíró rászámolt, majd 115-112-es és 114-113-as pontozással megosztott győzelmet aratott, az egyik bíró 114-113-as pontozással Furyt hozta ki nyertesnek. A meccs után megindultak a találgatások Usyk egészségi állapotával kapcsolatban, az első hírek szerint Usyk kórházba ment elővigyázatossági vizsgálatra. Usyk azonban megjelent a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón, és Krassyuk tanácsa ellenére elhalasztotta a kórházba utazást, hogy eleget tegyen a médiakötelezettségeinek, miután a promóter tájékoztatta a sajtót, hogy a bajnok nem biztos, hogy részt vesz a sajtótájékoztatón.

A Boxing King Media-nak nyilatkozva Krassyuk lekicsinyelte a Usyk sérülésével kapcsolatos félelmeket.

„Semmi komolyabb baja nincs. A sajtótájékoztató után a kórházba ment, elvégezték a szükséges vizsgálatokat. Kürölbelül egy hét alatt teljesen egészséges lesz. Nincs állkapocstörés, és hála Istennek épségben van. Amikor bementünk az öltözőbe, a helyi orvos feljött, hogy megvizsgálja. Usyk némi kellemetlenséget érzett az állkapcsában, és az orvos azt mondta, bármi lehet. Ez egy nagyon érzékeny terület, ezért a lehető leggyorsabban meg kell vizsgálni. Az orvos ragaszkodott hozzá, hogy nagyon gyorsan kórházba kell menni, én pedig odamentem Usykhoz, és azt mondtam: »Figyelj, ki kell hagynunk a sajtótájékoztatót, mert az orvos nagyon erőlteti, és minél hamarabb el kell mennünk, a mentőautó már készen áll «.” A doktornő azt mondta, hogy a sajtótájékoztatót ki kell hagynunk. De Usyk azt mondta: ‘Srácok, figyeljetek, teljesítenünk kell a kötelezettségeinket. A sajtótájékoztató után menjünk a kórházba’.”

Borítókép: Daznboxing/instagram