Nemzetközi labdarúgás

Az önkritikus Marcus Rashford folytatná a holland menedzserrel

Erik ten Hag, a Manchester United menedzsere a közelmúltban azt mondta, hogy megérti, hogy Marcus Rashford miért nem került be a 2024-es Európa-bajnokság angol válogatottjába. A holland szerint a futballista játékából hiányzott a minőség ebben a szezonban.

Rashford a kijelentésre nem sértődött meg, hanem elismerte, hogy önmagához képest valóban alulteljesített, és megfogadta, hogy az Old Traffordon küzd a jövőjéért.

Vagyis Rashford készen áll arra, hogy helyrehozza megromlott kapcsolatát ten Haggal. Ehhez persze az is kellett, hogy nem történt meg a sokat rebesgetett edzőváltás a Unitednél.

Az angol abban reménykedik, hogy az előszezon elejétől visszatérhet a legjobb formája. 

Egy Rashfordhoz közel álló forrás így nyilatkozott a The Sunnak:

„Marcus tudta, hogy veszélyben van a pozíciója Gareth Southgate Eb-csapatában, de nagyon megdöbbent, hogy még a 33-as bő keretbe sem került be. Tudja, hogy nagyon alulteljesített az előző szezonban, de azt mondta a barátainak, hogy a nyártól sokkal erősebben tér majd vissza. Tudja, hogy egy új menedzser megszabadulhatott volna tőle, ám ő nem akar sehova menni, és vissza akar térni a legjobb formájában.”

Rashford 2023/24-es szezonban 43 meccsen mindössze nyolc gólt szerzett a Manchester United színeiben.

(Fotó: Tribuna)