Forma-1 / Motorsport

Az olaszok szerint néhány héten belül bejelenthetik Sainz új csapatát

 Úgy tűnik, felgyorsultak az események, ugyanis a La Gazzetta dello Sport és a Corriere della Sera arról számol be, hogy Carlos Sainz hamarosan megegyezik a Mercedesszel. Fontos infó, hogy ezek a lapok voltak, akik már Lewis Hamilton Ferrarihoz való szerződtetését is előrevetítették.

A madridi pilóta még nem rendelkezik üléssel 2025-re, és sok pletyka keringett körülötte az utóbbi időben. A MARCA szerint azonban, ha a következő napokban sikerül megegyezni, akkor hivatalosan is bejelenthetik a szerződtetését a németek.

Hivatalos megerősítés nincs, de a két olasz médium szerint néhány héten belül bejelenthetik, és ha ez a lépés megtörténik, a spanyol George Russellel osztozna a csapaton egy olyan Mercedesnél, amely próbálja megtalálni a módját annak, hogy visszatérjen az egykori domináns formájához.

Carlos Sainz sosem vetette el a Mercedeshez való csatlakozás lehetőségét, és Hamilton távozásának bejelentése óta szemmel tartja az istállót a Marca szerint.

Toto Wolff a szezonban többször utalt arra, hogy ez a lépés megtörténhet, és többször is elmondta, hogy a Ferrari pilótája szerepel a hétszeres világbajnok helyére jelöltek listáján. Az, hogy Fernando Alonso hosszabbított az Aston Martinnal, szintúgy felgyorsíthatta Carlos érkezését a német csapathoz.

Olasz források szerint kétéves szerződést ajánlottak neki. Ha Sainz szerződése létrejön, akkor a Mercedes a Williamsnél keresne helyet egy másik tehetséges pilótájának, Kimi Antonellinek.

Fotó: Tóth Zsombor / Sport365.hu