Magyar foci

Az MTK nyeretlen maradt a Kisvárda ellen

A kék-fehérek így továbbra is nyeretlenek az élvonal jelenlegi idényében, míg a Kisvárda megőrizte veretlenségét a fővárosi klub vendégeként, ugyanis négy siker mellett ez volt a harmadik döntetlenje az MTK otthonában.

A vendégek kezdték jobban a találkozót, mert az erősségüknek számító gyors ellentámadásokból kétszer is veszélyeztettek az első tíz percben. Az MTK is próbálkozott, de kísérletei kevesebb izgalmat okoztak, miközben a védelmének továbbra is gondot jelentettek a kisvárdai kontrák, egy ilyen végén Demjénnek kellett nagyot védenie. A túloldalon Kovács Marcellnek csak egyszer, a játékrész hajrában volt nehezebb dolga.

Térfélcserét követően a fővárosiak voltak kezdeményezőbbek, a meccs addigi legnagyobb helyzetét azonban a 2019-ben Puskás-díjas Zsóri kihagyta, míg Bognár 18 méteres lövését a pályafutása első élvonalbeli meccsén védő Kovács hárította bravúrral. Az MTK-rohamok után kiegyenlítetté vált a találkozó, mindkét csapat tudása elfogyott a 16-os előterében, így ebben a periódusban csak egy kisvárdai szabadrúgás adott munkát a kapusoknak. Bár a hosszabbításban Demjén még egy nagyot védett Ilievski lövésénél, összességében a hajrára sem tudtak újítani a csapatok, így igazságos pontosztozkodással zárult az összecsapás.

OTP Bank Liga, 3. forduló:
MTK Budapest-Kisvárda Master Good 0-0
————————————-
Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1979 néző, v.: Rúsz

MTK Budapest:
————-
Demjén – Hej, Kádár, Bobál D. – Várkonyi (Kovács M., a szünetben), Kata, Thian, Bognár (Stieber, 69.), Antonov – Németh K. (Molnár R., 83.), Zsóri (Zuigéber, 69.)

Kisvárda Master Good:
———————
Kovács M. – Cipetic, Jovicic, Széles – Makowski (Camaj, 59.), Lucas (Szőr, 83.), Körmendi (Ötvös, a szünetben), Vida – Navratil (Kovacic, 59.), Mesanovic, Spasic (Ilievski, 73.)

Borítókép: MTI/Kovács Tamás