Nemzetközi labdarúgás

Az Arsenal legendája komoly depresszióval küzdött

Az Arsenal legendája, Thierry Henry egy őszinte interjúban beszélt a mentális egészségével kapcsolatos küzdelmeiről.

Henryt széles körben a Premier League valaha volt egyik legjobb játékosaként tartják számon, aki 258 fellépése során 175 gólt szerzett.

A világbajnok két Premier League címet és egy Bajnokok Ligáját nyert, valamint második lett a 2003-as Aranylabda szavazáson.

Henry arról ismert, hogy immunis volt a nyomásra, és egy erős mentalitással rendelkezett.

Ám a Diary of a CEO podcastban folytatott őszinte beszélgetés során Henry elismerte, hogy úgy gondolja, hogy depresszióban szenvedett, csak akkoriban még nem volt tudatában ennek.

Thierry Henry (EXCLUSIVE): "I Cried Every Single Day", Dealing With Depression, My Childhood Trauma & Fighting For My Dad’s Love!

I had the pleasure of sitting down with one of the Gods of the game – Thierry Henry.

During our conversation, we discussed things that he’s never… pic.twitter.com/COSMAEvcvi

— Steven Bartlett (@StevenBartlett) January 8, 2024

„Karrierem során és születésem óta biztosan voltam depressziós" – mondta Henry Steven Bartlett műsorvezetőnek.

„Tudtam? Nem. Tettem valamit ez ellen? Nyilván nem. De alkalmazkodtam egy bizonyos módon. Ez nem jelenti azt, hogy egyenesen dolgozom. De haladok, egyik lépést a másik után” – magyarázza Henry.

A széles körű beszélgetésben a francia egészen a gyerekkoráig nyúlt vissza, és elmesélte nehéz kapcsolatát az édesapjával, aki szerinte nem mutatta ki számára azt a szeretetet, amire vágyott.

Apja születésétől fogva azt jósolta, hogy Henry labdarúgó lesz, és kemény szeretetet mutatott fia felé.

Fiatal koromban nem kaptam sok szeretetet és ragaszkodást. Apám, amikor először a karjába vett, azt mondta: "Ez a baba csodálatos futballista lesz” – emlékezett vissza a francia.

És onnantól kezdve arra programoztak, hogy sikerrel járjak. Apám teljes mértékben átvette az irányítást a testem felett, és ez kemény volt” – árulta el az Ágyúsok legendája.

Henry még felidézett egy időszakot a tinédzser korából, amikor mind a hat gólt ő szerezte a csapatának, de az apja még mindig nem volt elégedett a teljesítményével, és csak azt emelte ki, ahol hibázott.

Borítókép: Neal Simpson/EMPICS via Getty Images