Nemzetközi labdarúgás

Az albán védők előre rettegnek a spanyol szélsőktől

Albánia szoros vereséget szenvedett Olaszország ellen az első körben, majd kisebb meglepetésre ikszelt a szintén nyeretlen horvát válogatottal.

Az Európa-bajnokságot eddig végig a kispadon töltő, Spanyolországban, a Rayo Vallecanóban légióskodó Iván Balliu a Mundo Deportivonak nyilatkozott a hétfői meccs előtt, ahol a spanyolok szélsőiről is beszélt.

„Nico Williams és Lamine Yamal félelmetesek.” – kezdte az albán, aki korábban mindkét fiatal ellen pályára lépett pályafutása során.

„Két szemtelen csirkefogó. Egyszerűen nem állnak le, lehet, hogy egyszer, kétszer, vagy háromszor megállítod őket, de végig feszült vagy, mert tudod, hogy újra megpróbálják majd.” – mondta.

„A csapattársaim meghökkenve figyelték az olaszok elleni mérkőzést. Végig róluk kérdeztek. Főként Nicoról. Yamalt jobban ismerem, de mondtam nekik, hogy figyeljék ezt a srácot is, mert nagyon magas szinten van.” – folytatta.

Tetszik vagy sem, az albán védőknek hétfő este 21.00-tól meg kell birkózniuk majd a spanyol csapattal, igaz bőven benne van, hogy Luis de la Fuente pihenteti sztárjait a biztos csoportelsőség tudatában.

Rodri biztos, hogy kihagyja a mérkőzést, hiszen az első két csoportmeccsen is sárga lapot kapott.

Albánia amennyiben nyerni tud, 99%, hogy nyolcaddöntőbe jut, ami az Európa-bajnokságok történetének egyik legnagyobb meglepetése lenne, tartalékos spanyolország ide, vagy oda.

(Borítókép: tribuna.com)