Több problémával zárták Szalayék a második szakaszt

A huszonkettedik helyről rajtolt a Szalay-Bunkoczi páros a hétfői, második szakaszon, melyen több problémával is meg kellett küzdenie a kettősnek, így végül hatvannegyedikként ért célba a páros.


Az Opel Dakar Team duója a rajtot követően még javított is helyezésén, ezután azonban több problémával is meg kellett küzdenie Szalayék egységének. A szakasz felénél ugyanis a dűnék között elkezdett felmelegedni az Opel Antara, amely végül az egyik homokdomb alján meg is állt, Szalay Balázs szerint pedig vélhetően az üzemanyag felforrósodása miatt. Amikor lehűlt a motor viszont újból elindult a páros, három kilométer megtétele után azonban ismét leállt az autó. Ekkor a két versenyző úgy döntött megpróbálja megjavítani versenygépüket. „Elkezdtük szétszedni az autót, hogy mi baja lehet, de csak a melegre gyanakodtunk, hiszen ötvenfokos levegő áramlott be a motortérbe, mondanom sem kell, a fülkében több mint hatvan fok volt. Aztán amikor megint megpihent az Antara, úgy negyven perc múlva újraindítottuk, és nagy megkönnyebbülésünkre elindult” – fejtette ki a www.dakar.hu oldalon Bunkoczi László.
Az Opel Dakar Team duóját azonban ezt követően sem kerülte el a baj, az Antarában ugyanis elment a kormányszervó. Ettől kezdve pedig Szalay Balázs navigátora nem csak a kanyarokat mondta be versenytársának, hanem folyamatosan biztatta „Hajrá Balázs!” felkiáltásokkal. A duó végül a hatvannegyedik helyen ért célba az autósok versenyében a Dakar-rali hétfői második szakaszán.


A csapat versenykamionjával Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter és Vörös Ferenc a huszonnyolcadik helyen zárta az etapot, míg a másik magyar autós, Sebestyén Sándor a 117. lett. Az autósok közt összetettben a Peterhansel Cottret francia páros átvette a vezetést a Minivel, a Hummerrel versenyző Gordon és Campbell, amerikai duó előtt, jelenleg pedig a harmadik a szintén minis lengyel Holowczyc és belga Fortin alkotta kettős. A motorosoknál továbbra is Coma vezet a KTM-mel, az Apriliás chilei Lopez és az ugyancsak KTM-mel versenyző francia Depres előtt. A quadok mezőnyében az Uruguay-i La Fuente az első, a kamionosoknál pedig a holland De Rooy, Rodewald és a belga Colsoul alkotta egység. Ma a San Rafael-San Juan közötti 776 kilométeres szakaszon küzdenek meg a résztvevők.
 

Videók