Tereprali: megint ruhástól fürödtek Szalayék

Szalay Balázsnak úgy tűnik lassan szokásává válik, hogy ruhástól fürdik ünenplésként. A Silkway-rali tábori medencéje után ezúttal Gyula főterén lévő szökőkútban mártozott meg a sikeres futama után.


Nem csoda, hogy az Opel Dakar Team pilótája fürdeni vágyott, hiszen az országos bajnokság negyedik futama pokoli hőségben zajlott – 43 Celsius-fokot mutatott a hőmérő higanyszála. No és azért a harmadik helyet is meg kellett ünnepelni.

Szalay és navigátora, Bunkoczi László sima napot tudhatott maga mögött – nem hibáztak, élvezték az autózást, amelynek végül harmadik hely lett a jutalma.
„Megmondom őszintén, a szombati defekt miatt begyűjtött három perc hátrány birtokában nem láttam rá túl nagy reményt, hogy beérjük az élen haladókat, úgyhogy próbáltam biztonságit autózni, de aztán persze, ahogy az lenni szokott, elkapott a harci hév, hogy mégiscsak meg kellene próbálni. Zapletal azonban annyira gyors volt ezen a napon, hogy esélyünk sem volt ellene” – mondta Szalay.
Na igen, egyszer az egyik, máskor a másik – valahogy így alakul ki a világ egyensúlya. Oroszországban Szalayéknak jött össze minden, és Zapletal maradt le a záró napon, most a csehnek volt jó napja, no meg a végül másodikként végző Fazekas Károlynak.

Jó kis teszt volt ez a verseny, a főtéren a hőmérő negyvenhárom fokot mutatott, ami a kocsiban volt hatvan is, de engem nem zavar. A Dakaron is meleg van, Oroszországban is meleg volt, ez egy ilyen sport. Ha beleszeret az ember a sivatagba, akkor tűrnie kell a meleget. Amúgy pedig Lacival nagyon élveztük a versenyt, volt egy-két szakasza a pályának, ami nagyon nekünk való volt, néha olyan tempót mentünk, mint a rali-világbajnokságon. Utána pedig jólesett a fürdés – még így, ruhástól is” – mondta Szalay.

Az Opel Dakar Team másik párosa, Apáthy Zoltán és Erős Gábor a 10. helyen végzett, méghozzá kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva.

Jó napunk volt, mindkét szakaszt nagyon élveztük, az egyik sima volt a másik helyenként dobálós, úgyhogy néha el repültünk is egy-egy nagyobbat, amikor benéztük valamelyik gödröt. Ezt leszámítva a saját tempónkat autóztuk, jól éreztük magunkat és persze nem fáztunk közben, mert rettenetes hőség volt” – mondta Apáthy Zoltán.

GYULAI VÁRFÜRDŐ-KUPA , AZ OB 4. FUTAMA
Abszolút eredmények:
1. Miroslav Zapletal, Maciej Marton (cseh, lengyel, Hummer) 3:00.34, 2. Fazekas, Horn (Fazekas Motorsport, BMW X5) 1:13 perc hátrány, 3. Szalay, Bunkoczi (Opel Dakar Team Opel Antara RR) 5:23 p h., ...10. Apáthy Zoltán, Erős Gábor (Opel Dakar Team, Nissan Pickup) 39:16 p h.

 

Videók