Szalayék autója továbbra is leáll - a duó a 61.

Ugyanazzal a problémával találták szembe magukat Szalayék a Dakar-rali harmadik szakaszán, mint a második etapon. Az Antara ismét túlmelegedett, de ezzel együtt a páros célba ért, összetettben pedig a 61.


A Szalay Balázs Bunkoczi László kettős versenygépe a hétfői szakaszküzdelmen kétszer is leállt köszönhetően a nagy hőségnek illetve, hogy az Antara túlmelegedett. A szervizcsapat persze az etapot követően igyekezett kitalálni, hogy mi is pontosan az autó hibája, de úgy tűnik, egyelőre még nem sikerült megoldani a problémát. Kedden ugyanis ismét túlmelegedett verseny közben az Opel és leállt, pedig a kettős napja rendkívül jól indult a harmadik szakaszon. Húsz kilométerig több versenyzőt is megelőztek Szalayék, mígnem bekövetkezett a baj. Majd egy óra várakozást követően viszont újra el tudott indulni a duó, amely végül a 83. helyen zárta a napot, összetettben pedig jelenleg a páros a 61. Szalay Balázs nincs elkeseredve, a dakar.hu oldalon kifejtette, nincs veszve semmi, mint a tizennegyedik Dakarján induló versenyző hozzátette, hosszú még a megmérettetés és a korábbi tapasztalatok alapján, a végén az első és a tizedik között legalább tízórányi különbség szokott lenni. Bunkoczi László pedig hangsúlyozta, a csapat dolgozik a hiba okának kiderítésén, és nem adja fel a küzdelmet az egység, ahogy fogalmazott, sokat tettek azért, hogy a Dakaron részt vehessenek, ezért nem adják olcsón a bőrűket.


A csapat kamionjával Darázsi Zsolt, Hoffmann Péter, Vörös Ferenc egység 31.-ként zárta a keddi szakaszt, míg a másik magyar autós duó, Sebestyén Sándor és Bognár József a T2-es Toyotával sokáig Szalay Balázsékkal autóztak, majd lemaradtak és végül a szakaszt 121.-ként fejezte be.


A dobogóért továbbra is kemény csata zajlik, az autósoknál a spanyol Joan Nani Roma, míg a motorosok között a francia Cyril Despres volt a leggyorsabb kedden. Összetettben a lengyel Holowczyc vezet a Minivel, a második Gordon a Hummerrel, a harmadik a toyotás De Villiers. A motorosok közt az első jelenleg Despres, a spanyol Coma és a francia Casteu előtt. A quadosok mezőnyében az argentin Patronelli a vezető, a kamionosoknál a kamazos, Ardavichus, Kuzmics, Turlubajev kazah-orosz egység.

Ma a San Juan és Chilecito közötti 750 kilométeres szakaszon küzd meg a mezőny.

Eredmények, 3. szakasz, autósok
1. Roma, Périn (spanyol, francia) 2:26:51
2. Holowczyc, Fortin (lengyel, belga) +1:09
3. Al-Attijah, Cruz (katari, spanyol) +1:29
...83. Szalay, Bunkoczi +1:26:36
...121. Sebestyén, Bognár +2:47:20
Össztetett állása, autósok
1. Holowczyc, Fortin (lengyel, belga) 5:51:06
2. Gordon, Campbell (amerikai) +0:54
3. De Villiers, Von Zitzewitz (dél-afrikai, német) +1:40
...62. Szalay, Bunkoczi +3:34:06
...111. Sebestyén, Bognár +8:33:44
Eredmények, 3. szakasz, motorosok
1. Despres (francia) 3:48:38
2. Verhoeven (holland) +8::37
3. Goncalves (portugál) +8:39
Összetett állása, motorosok
1. Despres (francia) 7:31:42
2. Coma (spanyol) +10:12
3. Casteu (francia) +17:16
Eredmények, 3. szakasz, kamionosok
1. Biasion, Huisman, Albiero (olasz, holland, olasz) 2:50:53
2. Ardavichus, Kuzmics, Turlubajev (kazah, orosz, kazah) +1:09
3. Karginov, Devjatykin, Mokvejev (oroszok) +2:19
Összetett állása, kamionosok
1. Ardavichus, Kuzmics, Turlubajev (kazah, orosz, kazah) 6:47:33
2. De Rooy, Rodewald, Colsoul (holland, holland, belga) +0:28
3. Biasion, Huisman, Albiero (olasz, holland, olasz) +1:51

 

Videók