Szalayék a Selyemút sikere után lendületben várják a gyulai terepet

Felszabadultan, lendületben várja a hétvégi tereprali ob gyulai futamát Szalay Balázs és Bunkóczi László. Az Opel Dakar Team néhány hete második lett a Selyemút-ralin, a Dakar utáni második leghosszabb terepraliversenyen.


Nincs rajtunk teher, nincs eredménykényszer, mert mindent elértünk az idén, amit el akartunk érni, ezen felül több ezer versenykilométert beleraktunk az autóba és saját magunkba, ami nagyon sokat jelent. Nem tudom ezt jobban megfogalmazni, mint hogy frissebbek vagyunk. Mindig könnyebben megy az ember, amikor nap mint nap benne van a versenyzésben, mint amikor fél évig nem is ül autóban. Szóval nagyon igaz: gyakorlat teszi a mestert...” – mondta Szalay.

A pilóta azt is elárulta, rengetegen gratuláltak az oroszországi siker után, sokan hallották, olvastak róla, de például a mezőny néhány tagjával még nem találkoztak azóta, így számíthatnak újabb vállveregetésekre. Persze, nem túl sok idő lesz a nosztalgiázásra, hiszen ez a hétvége már újra a száguldásról szól.

A gyulai verseny az egyik kedvencem, nagyon szeretjük a várost, a hangulatot, azt, hogy a főtéren van a szervizpark, így közelebb hozhatjuk a nézőket a terepralihoz. Engem ez inspirál. Eddig mindig nagy csapattal érkeztünk Gyulára, sajnos azonban ezen a hétvégén rajtunk kívül csak Apáthy Zoliék indulnak, mert eladtuk a többi versenyautót. Az egyikkel Molnár István száguld, bár nem a mi csapatunkban, de azért figyelünk rá” – árulta el Szalay, aki még azt is hozzátette, a verseny végkimenetele nagyban függ attól, milyen lesz az időjárás.

Ha folytatódik a kánikula, akkor gyors pályára kell számítani, ami fekszik az új motorral felszerelt Opel Antarának, ha pedig elered az eső és sár lesz, az a pilótának fekszik, erre aligha kell jobb bizonyíték a Selyemút-ralinál. Szóval tulajdonképpen teljesen mindegy, milyenek a körülmények, Szalay Balázs jó eredményre számít a hét végén.
A sportrajongó csapat közben persze fél szemmel az olimpia történéseire is figyel, Szalay minden magyar indulóért szorít, de a férfi vízilabdacsapatnak és a kajakosoknak egy kicsit még az átlagosnál is jobban.

A Gyulai Várfürdő-kupa (amely nemcsak a magyar bajnoki értékelésbe számít bele, hanem Közép Európai Zóna Trófea-pontokat is osztanak érte) pénteken egy bemelegítő szelektívvel kezdődik, majd szombaton és vasárnap is 4-4 szakaszt teljesít a mezőny. Az össztáv 600 kilométer, amelyből a szelektív szakaszok hossza 310 kilométer.

Videók