Sivatagi éjszakákra dakaros bőrdzseki

A legnehezebb szakasz teljesítésével már túl vannak a Dakar-rali felén a versenyzők. A vasárnapi szünnapon a pihenés mellett városnézés és vásárlás is belefért az Opel Dakar Team tagjainak.


Szombaton várt a Dakar legnehezebb szakasza a tereprali-viadal versenyzőire, a magas dűnékkel tarkított Copiapo-Copiapo etapot ugyanis akadt, aki éjszaka teljesítette. A rendezők a szakasz utolsó harmadában azt tanácsolták a versenyzőknek, hogy inkább éjszakázzanak a dűnék közt, mivel sötétben felmérhetetlenek a homokhegyek lejtői, emelkedői, letörései. A Szalay-Bunkoczi páros a 60. helyen zárta az utolsó szakaszt, mint Szalay Balázs a dakar.hu-n kifejtette, rendkívül nehéz volt ez az etap. „A homokkő hegyek lefelé jövő oldalán olyan letörések voltak, hogy alig lehetett róluk lejönni. Az autó négy kerékkel csúszott lefelé, a dűne alján sem lehetett lendületet venni, mert ott is törés volt, úgyhogy lassan leereszkedtünk, majd vettünk egy lendületet, de persze azzal nem ment fel az Antara a csúcsra. Úgyhogy ledöntöttük az autót, de fogalmunk sem volt, mi van ott. Visszatért a régi érzés, hogy éjszaka botorkálunk a dűnék között, keresünk egy halvány fénypontot a horizonton” – részletezte az Opel Dakar Team pilótája, akit időnként navigátora, Bunkoczi László gyalog vezetett fel egy-egy dűnére.  
Az Opel Dakar Team versenykamionja óriási bravúrt hajtott végre, hiszen az éjszaka kellős közepén fejezte be a hatalmas homokhegyekkel tarkított szakaszt, amit végül a 49. helyen zártak. A Darázsi-Hoffmann-Vörös trió ezzel összetettben 37.

A pihenőnapot megpróbálták a versenyzők némileg nyugalomban tölteni, Szalay Balázs például városnézéssel relaxált, mert mint mondta, a Dakar során a sivatagon és a hegyeken kívül nem sokat lát, nem érintkezhet a helyiekkel, ezért nézett körbe, hogy miként élnek arrafelé. Bunkoczi László közben egy új, dakaros bőrdzsekit vásárolt, de amellett egyből elkezdett dolgozni a hétfői itinerrel. Darázsi Zsoltnak pedig némileg hosszabb pihenőt adott a csapat a szombati éjszakai kaland után.
 

Videók