Rali: versenyzőként tér vissza az UEFA-s márka a WRC-be

Aktív szereplőként visszatér az UEFA és a FIFA fő támogatója, a Hyundai a ralis szakágban, a márka már be is mutatta versenygépét a Párizsi Autószalonon.


Egyből a legrangosabb szériába tér vissza a Hyundai, mely 2003-ban vonult ki az autósportból. A dél-koreai márka első lépésként bemutatta az i20-as modelljéből fejlesztett WRC versenygépet a minap a Párizsi Autószalonon. Ezt követően egy európai központú csapatot hív életre a gyártó, mely elképzelhető, hogy már jövőre indul néhány futamon.

A világ leglátványosabb, legizgalmasabb és legnagyobb ralis kihívása a WRC sorozat. Egy autógyártó számára ez a széria jelenti a legkomolyabb technológiai kihívást, mely során megmutathatjuk műszaki tudásunkat, amellett, hogy sok tapasztalatot gyűjthetünk a jövő közúti autóinak fejlesztéséhez, ráadásként pedig futamokon is nyerhetünk” – fejtette ki Mark Hall, a Hyundai Motor Europe marketingigazgatója.

A Hyundai ezzel már nemcsak a világ elitlabdarúgásában szerepel majd, hanem ismét aktív résztvevője lesz a sportnak, akárcsak 1998-tól tette ezt 2003-ig. A gyártó egyébként 1999 óta az UEFA hivatalos partnere, így főszponzora a legjelentősebb európai labdarúgó rendezvényeknek, mint az idei Európa-bajnokságnak is volt. A 2002-es koreai-japán világbajnokság óta ráadásul a FIFA hivatalos autós partnere is. Előbbi szervezettel 2017-ig, míg utóbbival 2022-ig van érvényes megállapodása a vállalatnak. Mindemellett még a Nemzetközi Sí Szövetségnek is hivatalos autós partnere.

Videók