Rali: végre akár öt gyári csapatra is bővülhet a WRC mezőnye

Jövőre már négy, 2014-re pedig öt gyári csapat is résztvevője lehet a WRC szériának. A Citroën és Ford mellé előbb csatlakozik a Volkswagen, majd a tervek szerint a Hyundai és a Toyota is.


Már korábban is próbálkozott raliautó tervezéssel a Hyundai, de csak most hódítaná meg a WRC sorozatot

A Hyundai is kedvet kapott a ralizáshoz, sőt olyannyira, hogy szeptember végén, a Párizsi Autószalonon már be is mutatja első WRC-s versenygépét. A dél-koreai autógyártó az i20-as modellt vette raliautója alapjának, mellyel a gyártó sportrészlege szerint hamarosan csatlakozik is legrangosabb ralis sorozat küzdelmeihez.

Egyes hírek szerint ráadásul már jövőre gyári csapatként indulna a Hyundai a szériában. Ez pedig azt jelentené, hogy a WRC-ben szereplő Citroën és Ford mellé, biztosan csatlakozik 2013-ban a Volkswagen, és vélhetően a dél-koreai csapat is. Ez pedig egyértelműen jót tesz a sorozatnak, hiszen minél több gyártó képviseli magát, annál erősebb lehet a mezőny.

A négy gyári együttes mellé pedig egy másik távol-keleti, a Toyota is szívesen csatlakozna, bár a japánok előbb a nemrég bemutatott Yaris S2000 raliautót tökéletesítik. Amint azonban teljesen lezárják ezt a projektet, jöhet belől akár a WRC változatot. A Toyota ezt 2014-re ígéri.

Videók