Rali: Szalay Balázs lovakra cseréli Opeljét

Szalay Balázs, ha átmenetileg is, de lovakra cseréli a lóerőket, s a 395 „paci” helyett a hét végén beéri kettővel – a 12. Dakar-ralijára készülő magyar versenyző ugyanis rajthoz áll a Nemzeti Vágtán.


„A Lóerők napján már megállapítottam, hogy szeretek lovazni” – mondta Szalay. „Így azután, amikor Lázár Zoli szólt, hogy lenne lehetőség újra fogatot hajtani, azonnal igent mondtam. Autó is, kereke is van, gyorsan is lehet vele menni – egyértelmű, hogy közel áll a szívemhez. Mondjuk azt megemlítettem Zolinak, hogy tudnék a kocsiba szerelni egy speciális lengéscsillapítót, hogy ne verjem oda állandóan a térdemet, de ezt az ötletemet visszaverte.”

Azt már tudjuk, hogy Szalay remekül bánik a lóerőkkel, különösen, ha az Opel Antaráról van szó, ám a versenygép mellett a lovak is hallgatnak rá.

„Az edzéseken Lázár Zoli, vagyis Lázár Zoltán fogathajtó világbajnok volt a segédhajtóm, ami megkönnyítette a dolgomat, de szerintem ezek a lovak kis túlzással maguktól is végigmennek a pályán, csak engednem kell őket kibontakozni” – mondta Szalay, akit a Fogatvágta sztárfutamon láthatnak a nézők.

Videók